Tenista Nadal by mohl překonat skoro 40 let starý rekord Borga

Nejlepší singlisté budou odpoledne bojovat o účast ve finále Roland Garros a podesáté u toho bude v Paříži nejlepší antukář všech dob, Španěl Rafael Nadal. Letošní ročník je ale přesto pro jednatřicetiletého Mallorčana jiný, cestou mezi nejlepší čtyřku turnaje poztrácel nejméně gamů v historii.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský tenista Rafael Nadal

Španělský tenista Rafael Nadal | Zdroj: Reuters

Poslední utkání bylo kvůli zranění soupeře kratší, přesto pět jasně vyhraných zápasů je poměrně spolehlivým ukazatelem formy, se kterou Nadal na Roland Garros dorazil. A je to teď jiný Nadal než ten, který na turnaji marně hledal ztracené sebevědomí v posledních dvou ročnících. Předloni vypadl ve čtvrtfinále, loni nenastoupil do třetího kola.

„Během sezony jsem neměl moc dobrých výsledků, a když se dostavily, zranil jsem si zápěstí. Teď je to úplně jiné. V posledních měsících jsem hrál dobře, odehrál jsem velmi dobré zápasy. Možná jsem mohl mít víc těžších zápasů, ale na všech turnajích jsem hrál dobře,“ řekl Nadal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rafael Nadal by mohl překonat skoro 40 starý rekord.

I teď na Roland Garros zatím nemusel hrát Rafael Nadal těžký zápas, ovlivnil to i sám vlastními výkony, takže ho moc netrápí otázka, jestli v uvozovkách neodpočíval až moc.

„Je to vždycky to samé, ne? Jestli toho je až moc, nebo jestli toho není zase málo. Jsem v semifinále, to je všechno. Hrál jsem tady zatím ve všech zápasech dobře. Ale jak se projeví odpočinek, to nikdy nevíte. Je těžké říct, jestli je to horší, nebo lepší. Chtěl jsem být v této pozici a to je celé,“ řekl pro Radiožurnál.

V pozici semifinalisty turnaje bude Nadal podesáté, ale ještě nikdy předtím neztratil cestou mezi nejlepší čtyřku turnaje tak málo her jako letos. 22, to je méně než ve famózním roce 2008. Tehdy Španěl triumfoval bez ztráty setu a turnaj zakončil kanárem ve finále proti největšímu rivalovi Rogeru Federerovi ze Švýcarska.

Nejdůležitější turnaj 

Pokud by získal pohár mušketýrů i tentokrát, může překonat skoro 40 let starý rekord Švéda Björna Borga, který během vítězného Roland Garros 1978 povolil soupeřům za celý turnaj pouhých 32 gamů, v průměru necelých pět na zápas.

„Nevím, kolik jsem letos ztratil gamů, o to se nestarám, zajímá mě jen to, že jsem v semifinále. Je to pro mě důležitý turnaj. Z mnoha důvodů nejdůležitější turnaj v roce,“ říká Rafael Nadal, který na svém nejdůležitějším turnaji usiluje o desátý titul. Teď ho čeká semifinále a v něm Rakušan Dominik Thiem. 

Jaroslav Plašil, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme