Tenistka Martincová volí těžší cestu. Chci hrát s těmi nejlepšími, říká

První zápas na grandslamovém turnaji v kariéře má za sebou Tereza Martincová. Dvaadvacetiletá tenistka úspěšně prošla kvalifikací, v prvním kole hlavní soutěže však na US Open nestačila na Francouzku Garciaovou, se kterou padla ve dvou setech. Své pocity z grandslamové premiéry líčila po utkání i Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Flushing Meadows/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Tereza Martincová skončila na US Open v prvním kole

Tenistka Tereza Martincová skončila na US Open v prvním kole | Zdroj: ČTK

Jak se cítíte po prvním zápase na grandslamovém turnaji v hlavní soutěži?
Beru to jako hezkou grandslamovou premiéru. Bohužel jsem to nezvládla nervově, ze začátku to bylo těžké a o první tři gemy jsme se tahaly. Celou dobu jsem se snažila uvolnit, ale byla jsem zaťatá a nervózní. Výsledek vypadá přísně, ale na kurtu to tak jednoznačné nebylo, hodně gemů bylo neustále přes shodu – výhodu, ale nakonec je získala soupeřka.

Může vás tahle zkušenost nějak posunout i po psychické stránce?
Určitě ano. Premiéru mám odbytou, prošla jsem kvalifikací a zvládla jsem se dostat na grandslam. Zažila jsem si atmosféru hlavní soutěže a příště už tak nervózní nebudu.

Poslední vzájemný zápas s Francouzkou Garciaovou jste zvládla. Věděla jste, že vás nepodcení, když už vás zná?
Věděla jsem, že na mě nastoupí ve velkém stylu. Myslela jsem, že to ustojím, protože jsem věděla, že s ní můžu hrát. Před zápasem jsem byla v pohodě, pak to ale najednou bylo 0:3, ona byla na koni a bylo to těžké.

Na rozdíl od jiných tenistek volíte těžší cestu, jak se dostat nahoru po žebříčku – vyhledáváte těžší turnaje, kde jsou těžší soupeřky. Co vás k tomu vede?
Myslím, že mi tahle složitější cesta dává víc do budoucna. Ano, sice člověka čeká víc porážek a uhraje méně bodů, protože se mi nestane, že bych šestkrát po sobě vyhrála. Věřím ale, že se mi to vyplácí. Tenis na turnajích ITF a WTA je jiný - a já chci hrát ty největší turnaje a utkávat se s těmi nejlepšími.

Máte nějaký cíl, kam až byste chtěla ve své kariéře dojít?
O tom teď nepřemýšlím, dávám si spíše postupné cíle. Momentálně bych se chtěla dostat do top 100, až se mi povede, bude cílem dostat se do top 50. Myslím, že to je hranice, kdy už to ty holky opravdu umí a jsou hodně velké profesionálky.

jpa, jap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme