Tenistka Rybáriková napodobuje herní styl svých vzorů a poprvé si zahraje semifinále Wimbledonu

Po loňském Wimbledonu musela na operaci, z toho letošního může odjíždět s trofejí. Slovenka Magdaléna Rybáriková je nejpřekvapivější semifinalistkou grandslamového turnaje a vděčí za to také hernímu stylu, který si už jako malá dívka oblíbila.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková  je v semifinále Wimbledonu.

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková je v semifinále Wimbledonu. | Zdroj: Reuters

Tenisté Martina Hingisová a Roger Federer byli velkými vzory Magdaleny Rybárikové, a protože je teď slovenská tenistka dokáže velmi dobře napodobovat, zahraje si senzačně semifinále Wimbledonu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková

„Vždycky jsem takhle hrála, to je prostě můj styl. Vždy jsem byla taková, že jsem si ráda hrála s míčkem. Někdy bych mohla přijít bouchnout a zabít to, ale pořád něco vymýšlím,“ vypráví Magdalena Rybáriková, která se snaží hrát stylem, který vidí fanoušci spíš na mužském okruhu.

Chodí často k síti, soupeřky si k ní dokáže pozvat velmi krátkými míči, umí velmi rychle přejít z defenzivy do útoku, takže pošle na druhou stranu nechytatelnou ránu. Však jednu takovou výměnu ze zápasu druhého kola proti Karolíně Plíškové tady ve Wimbledonu stále lidem připomínají na velkých obrazovkách.

„Vždy jsem tak hrála, sama jsem si to určila. Měla jsem takové vzory, nikdy jsem neměla typické bouchačky, které do toho třískají, ale ženy, co rozmýšlení. Například Martina Hingisová byla můj vzor, bavilo mě pozorovat mentální výměny, úhly, změny rytmu. Možná i to něco ovlivnilo, snažila jsem se tak nějak hrát.“

Oblíbený povrch 

Herní sty, který si Magdalena Rybáriková kdysi tak oblíbila, se velmi dobře hodí k travnatému povrchu, přesto úspěch s ním dlouho slavila jen na menších turnajích a na tom největším ve Wimbledonu září až teď, ve svých osmadvaceti letech.

„Vždycky se mi nejlépe hrálo na trávě, je to můj nejoblíbenější povrch. Věděla jsem, že hra může být dobrá, i když předtím se mi tady nedařilo. Musím ale říct, že jsem měla těžké losy, zdravotně jsem měla párkrát problémy. Ve třetím kole jsem byla jen jednou, jinak jsem skončila v prvních kolech. Teď je to neskutečné, strašně si toho vážím a jsem šťastná,“ říká Magdalena Rybáriková, která je teď, pár měsíců po operacích zápěstí a kolene v semifinále Wimbledonu.  

Jaroslav Plašil, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme