Tenistku Karolínu Plíškovou čeká první singlový duel v pozici světové jedničky

Tenistka Karolína Plíšková bude hrát první singlový zápas v pozici světové jedničky. Nastoupí k němu po devatenácté hodině v kanadském Torontu, kde už se tamním fanouškům jako nejlepší žena profesionálního okruhu WTA jednou ukázala.

Toronto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Jméno při představování české tenistky v Torontu trochu zanikalo, potlesk a křik domácích fanoušků, kteří vítali deblovou spoluhráčku Karolíny Plíškové, Kanaďanku Eugenii Bouchardovou, byl totiž dlouhý a silný.

Ano, čtyřhru už sice Karolína Plíšková dávno omezila, tak aby netříštila síly, ale teď před důležitou částí sezony na severoamerických betonech ji do svého programu na turnaji v Kanadě zařadila. Zřejmě potřebovala zápasovou praxi, od Wimbledonu měsíc nehrála, jen trénovala a určitě chce být co nejpřipravenější v pozici, do které se jako první tenistka z Česka dostala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karolína Plíšková jako světová jednička

„Doufám, že to nějak zvládnu. Uvidím, co bude teď na prvním turnaji. I Simona Halepová a Angelique Kerberová mě můžou lehce přeskočit, takže bude záležet na těch dalších turnajích. Určitě se nechceme uspokojit a chtěli bychom tam aspoň chvíli zůstat,“ prozradila nedávno přání celého realizačního týmu Karolína Plíšková.

Zmíněné konkurentky Rumunka Halepová a Němka Kerberová, ke kterým ještě můžeme přidat i wimbledonskou Španělku Muguruzaovou, ztrácejí jen málo na to, aby mohla česká tenistka myslet na dlouhodobější pobyt v pozici světové jedničky.

„V současné době, kdy žádná z hráček nijak výrazně nedominuje, můžeme očekávat urputné boje o trůn téměř na každém turnaji. Jsem rád, že bude součástí této soutěže,“ řekl Kotyza. 

Svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy Karolína Plíšková vstupuje do této soutěže o světovou jedničku z pozice, která už nejde vylepšit. Samotná hra ale ano, a právě na to chce česká hráčka i se svým koučem myslet především.

„Body určitě počítat nebudu, na to jsou tu jiní, hlavně média to sledují. Vždycky mi někdo řekne, kolik mi chybí bodů. Tohle není moje starost. Samozřejmě, když budu hrát dobře, tak výsledky přijdou,“ popsala Plíšková.

Počty budou reportéry zajímat hlavně na turnajích v Cincinnati a při US Open v New Yorku, právě tam Plíšková obhajuje body za loňský titul a finále a právě tam budou mít konkurentky největší šanci pětadvacetiletou Češku z trůnu sesadit.

„Budu se snažit si na sebe tlak, že obhajuji a že by mi mohly vypadnout body, nedávat a doufám, že to bude v pohodě.“

A pomoci by k tomu mohl i současný turnaj v Kanadě, na kterém si může Karolína Plíšková vytvořit bodový polštář před těmi největšími obhajobami na amerických betonech. Plnit výhrami ho může začít ve středu zhruba od devatenácti hodin, kdy nastoupí k utkání proti Rusce Pavljučenkovové.

Jaroslav Plašil, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme