Tenistku Vondroušovou přirovnávají k Navrátilové: Všechno se na mě hrne, snad se s tím srovnám

Loni touto dobou hrála v Praze jako tenistka čtvrté stovky světového žebříčku, ale teď už se fanouškům přestaví jako fedcupová reprezentantka. Hodně velký výkonnostní skok má za sebou sedmnáctiletá Markéta Vondroušová, která bude jednou z nejsledovanějších hráček turnaje WTA ve Stromovce.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Je to velká změna. Vidím, že i lidi si mě začínají všímat, i ti úplně neznámí. Snažím se to nevnímat a soustředit se na svůj tenis," přiznává pro Radiožurnál Markéta Vondroušová.

Na začátku roku vyhrála tři turnaje v řadě a vytvořila si nejdelší vítěznou sérii kariéry, za první čtyři měsíce roku má 41 singlových výher včetně té nejčerstvější premiérové z Fed Cupu. Krátce předtím ve švýcarském Bielu získala svůj první titul na okruhu WTA.

Vondroušová si po senzačním vítězství v Bielu na žebříčku WTA polepšila o 116 míst

Číst článek

Nebylo by to nic divného, kdyby se z té slávy mladému člověku zatočila hlava. Astronomicky rostou počty reportáží i rozhovorů. Někteří lidé sedmnáctiletou středoškolačku ze Sokolova srovnávají s legendární Martinou Navrátilovou, která hraje také levou rukou.

„Markéta je zaprvé velmi šikovná a velmi dobře vidí hru. Tenisově hraje velmi dobře křížem a dobře se pohybuje, umí kraťasy...," řekl kapitán Petr Pála, který Markétu Vondroušovou poznával i během fedcupového týdne na Floridě.

Další věci už se ale musí talentovaná Češka učit, třeba i správně relaxovat a nenechat se rozptylovat okolím. I když teď může být lákavé sledovat, jak přibývá zdvižených palců a srdíček na sociálních sítích.

„Nemám to moc ráda, když jsem vidět, ale asi to teď tak bude. Snad se s tím nějak srovnám. Facebook mám, ale přemýšlela jsem, že bych ho zrušila, protože se všechno hrne a nemám takový klid, jaký jsem mívala," přemýšlí Markéta Vondroušová.

Odmalička slýchá, že je nadějnou tenistkou. Vždyť už od dětských let porážela mnohem starší dívky, byla i juniorskou jedničkou. Teď začíná být slavná i mezi dospělými, a právě jak toto období zvládne, může být pro její kariéru také velmi důležité.

Významnou zkouškou teď může být právě turnaj v pražské Stromovce, na kterém si sedmnáctiletá česká tenistka od pondělka zahraje. „Každý se chce doma předvést, tak aby to zas nedopadlo, že netrefím kurt," směje se Markéta Vondroušová.

Jaroslav Plašil, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme