Martincová na turnaji ve Washingtonu končí, boj o čtvrtfinále prohrála s Běloruskou Azarenkovou

Tenistka Tereza Martincová se do čtvrtfinále turnaje ve Washingtonu neprobojovala. Sedmadvacetiletá rodačka z Prahy v pátek prohrála na tvrdém povrchu s bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska 6:7, 2:6. Třiasedmdesátá hráčka světa si připsala šestou porážku z posledních sedmi zápasů.

Tento článek je více než rok starý.

Washington (Aktualizováno: 21:25 5. 8. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Tereza Martincová

Tenistka Tereza Martincová | Zdroj: Reuters

Martincová nestačila na turnajovou čtyřku Azarenkovou i ve druhém vzájemném zápase. Před rokem s dvacátou hráčkou světa prohrála v prvním kole US Open. Třiatřicetiletá Běloruska se střetne v další fázi s Číňankou Wang Si-jü.

Martincová dostala kanára, pak otočila a na turnaji ve Washingtonu slaví postup do druhého kola

Číst článek

Jediná česká zástupkyně ve dvouhře Martincová zahájila utkání s favoritkou lépe a ujala se brzy vedení 2:0. Poté ale ztratila servis a vyrovnané utkání dospělo do zkrácené hry.

Zde měla pražská rodačka za stavu 6:5 setbol, ten ale při svém podání nevyužila. Celkem v tie-breaku ztratila šestkrát svůj servis a prohrála jej 7:9.

Ve druhém setu prohrála Martincová úvodní čtyři hry za sebou a tuto ztrátu už později nedokázala stáhnout. Přestože se ji podařilo získat ještě jeden brejk, za stavu 2:5 přišla znovu o servis a Azarenková mohla po dvou hodinách a dvanácti minutách slavit postup.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme