‚Ten přesun byl brutální.‘ Martincová letěla z New Yorku do Istanbulu, pak prošla do čtvrtfinále

Z US Open v New Yorku nešťastně vypadla, ale zklamání si teď kompenzuje hned na další akci v Istanbulu. Tenistka Tereza Martincová se po třech letech probojovala do čtvrtfinále turnaje WTA.

Tento článek je více než rok starý.

Istanbul Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Martincová se raduje z fiftýnu během utkání prvního kola US Open proti Karolíně Plíškové

Tereza Martincová se raduje z fiftýnu během utkání prvního kola US Open proti Karolíně Plíškové | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

Na US Open v New Yorku byla nebyla daleko od senzačního vítězství nad Chorvatkou Petrou Martićovou, ale zklamání už tenistku Terezu Martincovou přebolelo. Hned na další akci v Turecku porazila v součtu s kvalifikací už čtyři soupeřky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak Tereza Martincová zvládá přesuny mezi tenisovými turnaji v pokoronavirové sezoně

Jako hráčka druhé stovky žebříčku teď zaskočila francouzskou favoritku Caroline Garciovou a v Istanbulu už je ve čtvrtfinále. Tak daleko se poslední tři roky na turnajích WTA nikdy nedostala.

Martincová v rozhovoru pro Radiožurnál přes aplikaci zoom přiznala, že ani netušila, že už bylo čekání tak dlouhé, ale možná je to i tím, že teď ani není moc času na nějaká zamyšlení.

Střídají povrch i kontinenty

Je znát, že tenistkám kvůli pětiměsíční koronavirové přestávce turnaje chyběly, a tak teď často cestují z jedné akce na druhou, bez ohledu na časové pásmo a povrch, na kterém se zrovna hraje.

„V průběhu sezony by to normálně nikdo neudělal, aby letěl z tvrdého povrchu na antuku a do toho časový přesun letadlem. První dva dny jsem byla rozsekaná a člověk neví, co od sebe pak čekat. Ten přechod byl brutální,“ vyprávěla tenistka Tereza Martincová, která už měla šanci poznat hned několik tenisových bublin.

Tu první, ještě trochu volnější v italském Palermu, tu další velmi organizovanou v Praze, striktní na grandslamovém US Open v New Yorku a teď i tu podobně přísnou v tureckém Istanbulu.

„My se pohybujeme mezi hotely a kurty a oni opravdu vydezinfikují auto po každé hráčce, to jsem ani v New Yorku neviděla. Tam byli přísní a když jsme měli roušku pod nosem, tak nám hned klepali na rameno, abysme si je nandaly.“

Usmívá se Tereza Martincová, která si roušku nasadí cestou na kurt i v pátek. V duelu proti Sasnovićové z Běloruska bude v tureckém Istanbulu bojovat o postup do semifinále, ve kterém byla na turnajích WTA naposledy ve švýcarském Gstaadu v roce 2017.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

✨ #keepfighting

Příspěvek sdílený Tereza Martincova_official (@terezamartinec),

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme