Další tenista z elitní pětky nebude startovat na olympiádě. Thiem se chce připravit na Wimbledon

Rakouský tenista Dominic Thiem nebude startovat na olympijských hrách v Tokiu. Pátý hráč světového žebříčku se chce po Wimbledonu připravovat na obhajobu titulu na US Open a nemá pocit, že by v současné formě mohl pod pěti kruhy dobře reprezentovat.

Vídeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rakouský tenista Dominic Thiem

Rakouský tenista Dominic Thiem | Foto: PAUL CHILDS | Zdroj: Reuters

Olympijský turnaj tak přišel o dalšího hráče z elitní pětky pořadí ATP. Ve čtvrtek se rovněž odhlásil Rafael Nadal, jenž se rozhodl vynechat i Wimbledon, aby si po antukové části sezony pořádně odpočinul a mohl dál pokračovat v kariéře.

Novak Djoković nechal zatím otázku otevřenou, před Roland Garros ale prohlásil, že pokud by se hrálo bez diváků, ještě by si start v Tokiu rozmyslel.

Hi everybody,
I have some sad news to share with you all. After talking with my team and analysing the situation I have taken the very difficult decision to withdraw from competing in the Tokyo Olympics.

22:07 – 17. 06. 2021

820 5465

„Pro mě jako pro sportovce je účast na olympiádě a možnost reprezentovat svou zemi obrovská čest, o to bylo to rozhodnutí těžší. Rok 2021 se ale pro mě zatím nevyvíjel, jak jsem očekával, a necítím se připravený předvést v Tokiu své maximum,“ uvedl Thiem na twitteru.

‚Cílem je prodloužit si kariéru.‘ Nadal po náročné sezoně vynechá Wimbledon i olympijské hry

Číst článek

Po loňském premiérovém triumfu na US Open má Thiem v této sezoně zatím bilanci devět výher a osm porážek. Finalista Roland Garros z let 2018 a 2019 vypadl letos na pařížské antuce hned v prvním kole.

„Poslední dva týdny jsem tvrdě trénoval a začíná se to lepšit. Chci dál pracovat, ve Wimbledonu se pokusit o co nejlepší výsledek a pak, doufejme, obhájit titul na US Open,“ dodal.

Olympijské účasti se ale nezříká nadobro. „Jsem ještě mladý a doufám, že budu moci reprezentovat Rakousko na olympijských hrách v Paříži v roce 2024,“ dodal sedmadvacetiletý tenista.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme