Berdych si na prvním turnaji po návratu na kurty zahraje finále, jeho soupeřem bude Bautista-Agut

Tomáš Berdych si na svém prvním turnaji po zdravotní pauze zahraje finále. V semifinále si poradil s Italem Marcem Cecchinatem ve dvou setech 7:6 a 6:3. Jeho soupeřem v boji o turnajový trimuf bude Roberto Bautista-Agut ze Španělska.

Tento článek je více než rok starý.

Dauhá / Katar (Aktualizováno: 22:39 4. 1. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych na turnaji v katarském Dauhá

Tomáš Berdych na turnaji v katarském Dauhá | Foto: Ibraheem Al Omari | Zdroj: Reuters

Berdych nevstoupil do utkání s Cecchinatem dobře, když mu už v šesté hře vzal jeho protihráč podání. To si český tenista dokázal vzít zpět a první sada dospěla do zkrácené hry.

Berdych potvrzuje formu, v Dauhá postoupil už do semifinále

Číst článek

V té Berdych prohrával už 3:6 a Ital podával na zisk první sady. Bývalá světová čtyřka ale získala pět bodů v řadě a slavila vítězství v prvním setu.

Druhou sadu začal Berdych suverénně, když hned ve druhé hře dokázal svému soupeři vzít podání. Následně si po zbytek setu své vedení udržel a utkání ukončil při svém servisu.

„Jsem strašně rád, že jsem ve finále po šesti měsících. Ten pocit je skvělý. Byla to dlouhá doba. Užívám si každou minutu na kurtu a odměnou jsou mi vítězství,“ řekl pro oficiální instagramový účet turnaje Berdych.

Finálovým soupeřem Berdycha bude Španěl Roberto Bautista-Agut, který v semifinále vyřadil světovou jedničku Novaka Djokoviče po třísetové bitvě. Se Španělem se český tenista utkal za svou kariéru celkem šestkrát a ze čtyř zápasů odešel jako vítěz.

Berdych si zahrál finále na turnaji ATP naposledy květnu roku 2017, kdy podlehl v Lyonu domácímu Jo-Wilfried Tsongovi. Pokud Berdych v Dauhá vyhraje, bude to pro něj čtrnáctý turnajový titul v kariéře.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme