Tomáš Berdych ukončil kvůli problémům se zády sezonu, vrátit by se chtěl před Australian Open

Tenista Tomáš Berdych chce zcela vyřešit problém se zády a v letošní sezoně už se na turnajích neobjeví. Bývalý čtvrtý hráč světa plánuje návrat na kurty, pokud bude v pořádku, začátkem příštího roku v Austrálii.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych při tiskové konferenci

Tomáš Berdych při tiskové konferenci | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

„Mám ideální plán, nástřel, jak bych si to představoval. Situace je taková, že bych začal v Austrálii, turnaje před Australian Open a potom Australian Open,“ nastínil Berdych den po svých třiatřicetinách na setkání s novináři v Praze.

Tomáš Berdych kvůli potížím se zády vynechá po Wimbledonu i US Open. Z první stovky bude jediný

Číst článek

„Pořád mám tenis strašně rád a baví mě. Ale jenom za předpokladu, že budu fit a budu bojovat se soupeřem, a ne sám se sebou. Cíl je jasný, být zdravý, vrátit se do tréninkového rytmu a pak bude to docela pěkné,“ řekl Berdych.

Kvůli potížím se zády hrál turnaj naposledy v červnu v Londýně na trávě v Queen's Clubu, kde podlehl v prvním kole Francouzi Julienu Benneteauovi. V žebříčku ATP se od té doby propadl až na 73. místo, přesto je nadále českou jedničkou.

Letos se mu dařilo na Australian Open, kde prohrál až ve čtvrtfinále s Rogerem Federerem. Pak se ale bolesti podepisovaly na jeho výkonech. V jarní antukové části sezony nevyhrál ani jeden zápas a na trávě uspěl v jednom ze tří utkání.

Kvůli vleklým problémům se zády Berdych předčasně ukončil už minulý rok.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme