Tomáš Berdych nestačil na Alexandra Zvereva. V Madridu prohrál ve dvou setech

Tomáš Berdych vypadl na antukovém turnaji v Madridu v osmifinále. S dvacetiletým německým tenistou Alexanderem Zverevem prohrál dvakrát 4:6. Poprvé po šesti letech tak bude česká tenisová jednička ve čtvrtfinále v Madridu chybět. Loni skončil ve čtvrtfinále po porážce od světové jedničky Andyho Murrayho

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych (ilustrační foto)

Tomáš Berdych (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Berdych podlehl Zverevovi stejně jako loni v září v semifinále v Petrohradu, kde německý talent nakonec slavil první triumf na okruhu ATP. Předchozí čtyři vzájemné zápasy českých tenista vyhrál.

Zverev ve středu svedl třísetovou bitvu s turnajovou sedmičkou Chorvatem Marinem Čiličem, kterého udolal za dvě hodiny a 37 minut. Proti Berdychovi však na něm nebyla únava znát. První set rozhodl jediným brejkem ve třetím gamu, kdy využil čtvrtou možnost sebrat jedenáctému nasazenému podání. Víc brejkbolů si hráči v úvodní sadě nevypracovali.

V druhém setu devatenáctý tenista světa vetřetí hře nedovolil Berdychovi při jeho podání ani fiftýn, sebral mu i další servis a vedl 4:1. Český hráč mu oplatil stejnou mincí a vyrovnal na 4:4. Jenže vzápětí si opět prohrál podání a Zverev pak čistou hrou zápas ukončil.

Další krok za obhajobou titulu udělal Srb Novak Djokovič. Druhý hráč světa porazil Španěla Feliciana Lópeze 6:4, 7:5 a čeká ho Japonec Kei Nišikori.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme