Konec kariéry? Berdych po vypadnutí na US Open vidí jako hodně nereálné, že by hrál i v příští sezoně

Kvůli častým bolestem zad už dlouho tuší, že se jeho profesionální kariéra blíží ke konci a poslední výsledek na US Open v New Yorku mu zřejmě rozhodování v závěru sezony ulehčí. Třiatřicetiletý tenista Tomáš Berdych vypadl v úvodním kole s Američanem Brooksbym, tak jak o tom nedávno v žertu při úvahách o ideální rozlučce vyprávěl.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych na US Open

Tenista Tomáš Berdych na US Open | Foto: Jerry Lai-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Abych letěl do New Yorku a tam jsem někde hrál u vlakového nádraží s nějakým osmnáctiletým klukem, kterého vystřílí z trenek,“ žertoval o své ideální rozlučce po vyřazení ve Wimbledonu Tomáš Berdych.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenista Tomáš Berdych dost možná odehrál poslední zápas na grandslamovém turnaji. Více si poslechněte v reportáži Jaroslava Plašila

Zdá se ale, že to nechtěně přivolal. Sice nehrál u vlakového nádraží, ale osmnáctiletému tenistovi v New Yorku podlehl. A ve srovnání s Londýnem to bylo mnohem smutnější vyprávění.

Český tenista věřil, že by ho teď po další přestávce mohlo čekat lepší období, ale zdravotní potíže ho zase přepadly. „Bolí mě to, omezuje v pohybu,“ vyprávěl Radiožurnálu Tomáš Berdych, který měl na US Open solidní šanci vylepšit svůj žebříček tak, aby se i dál dostával na turnaje, které byl zvyklý hrávat.

Ale z aktuálního konce stovky mu teď do vysněné padesátky skoro pět set bodů chybí. „Ta hranice byla do padesátky. Cokoliv nad už člověk nemá jisté turnaje, neví, kam se dostane. A ve svém věku abych seděl doma a čekal do posledního dne, jestli se dostanu tam nebo tam a letěl na jeden kout světa nebo na druhý, už nemám zapotřebí,“ vysvětlil Tomáš Berdych, co mu zřejmě ulehčí rozhodování, jestli ještě pokračovat i v další sezoně v kariéře.

Karolíny Plíšková a Muchová postoupily do druhého kola US Open. Tomáš Berdych vypadl

Číst článek

A protože ani po mnoha pokusech nepřišel na způsob, jak dát své tělo trvaleji do pořádku, nevidí reálnou šanci, že bude i v roce 2020 profesionálním tenistou. „Hodně, hodně nereálné,“ přiznal Tomáš Berdych, který také přemýšlí, proč už s kariérou neskončil, když se ho potíže stále drží.

„Ono je to opravdu jako droga, když člověk vleze na kurt a vyhraje zápas. V dnešní době si člověk může koupit úplně všechno, ale tohle je opravdu jedna z věcí, kterou nikdo nikdy si nedovede za žádné peníze koupit a mít,“ dodal Berdych.

Pokud své plány Tomáš Berdych nezmění, může se na podzim ještě představit na několika podnicích. Ideálně i na turnaji série Masters v hale v Paříži, kde v roce 2005 vybojoval svůj nejcennější individuální titul.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme