Kvitová přehrála Tunisanku Jabeurovou a postupuje do druhého kola. Berdych ve Wimbledonu končí

Tenistka Petra Kvitová zvládla po zranění předloktí levé ruky vstup do Wimbledonu. Dvojnásobná vítězka turnaje si v 1. kole na londýnské trávě poradila s Ons Džabúrovou z Tuniska 6:4 a 6:2. Naopak Tomáš Berdych při svém návratu na kurty po zranění vypadl, vyřadil ho ve formě hrající Američan Taylor Fritz po setech 6:4, 6:4 a 6:3.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Londýn (Aktualizováno: 20:14 2. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová vstoupila do Wimbledonu vítězně

Petra Kvitová (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Kvitová si natrhla sval v předloktí před Roland Garros a před Wimbledonem zvládla jen pár tréninků. V duelu s Džabúrovou začala podávat a první fiftýn soupeřka vyhrála „prasátkem“. Jinak ale Kvitová podávala solidně a především dobře returnovala, díky čemuž vzala soupeřce pětkrát servis a vyhrála přesně po hodině.

„První kolo je vždycky těžké a je jedno, proti komu hraju. Jsem ráda, že jsem vůbec mohla hrát. Byla jsem překvapená, jak jsem hrála. Rozhodla moje rychlá hra,“ řekla Kvitová v rozhovoru na kurtu.

„Uvidím, jak na tom moje tělo bude druhý den po utkání. Snad bude ruka v pohodě,“ doufala. Její příští soupeřkou bude ve čtvrtek Francouzka Kristina Mladenovicová.

Třiatřicetiletý Berdych loni Wimbledon vynechal kvůli problémům se zády. Předtím zde hrál v letech 2017 a 2016 semifinále. V prvním kole v Londýně skončil teprve potřetí, hned úvodní zápas prohrál i v roce 2012 a při své premiéře před patnácti lety.

Patnáctiletá tenistka ve Wimbledonu porazila Williamsovou. Kdo je vycházející hvězda Cori Gauffová?

Číst článek

Někdejšího čtvrtého hráče světa v poslední době sužují zranění. Loni nehrál kvůli bolavým zádům půl roku. Letos začal sezonu výborně, na Australian Open se dostal do osmifinále a byl ve finále v Dauhá, ale od začátku března musel znovu turnaje vynechávat. Před Wimbledonem uvedl, že má problém s kyčlí a jeho stav už nikdy nebude stoprocentní.

V utkání s Fritzem rozhodl v prvním i druhém vyrovnaném setu game za stavu 4:5. Berdych v obou případech ztratil podání. S vítězem turnaje v Eastbourne Fritzem ve třetím setu rychle prohrával 0:5 a při svém servisu odvrátil „kanára“.

Pak vzal o dvanáct let mladšímu soupeři poprvé v utkání podání, ale na obrat to nestačilo.

Utkání skončilo po hodině a 33 minutách po 46. vítězné ráně Američana. Berdych v duelu neproměňoval brejkboly - využil jen jeden ze sedmi. Naopak jeho soupeř, který nasázel 19 es, mu vzal servis čtyřikrát z osmi šancí.

Do druhého kola postoupily i Barbora Strýcová, která porazila dvaatřicátou nasazenou Lesju Curenkovou z Ukrajiny 6:3 a 6:2, a Kateřina Siniaková. Ta vyřadila Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou po setech 2:6, 6:1, 6:1. Tereza Martincová podlehla Číňance Wang Ja-fan 2:6, 5:7, po třísetové prohře se slovinskou kvalifikantkou Kajou Juvanovou vypadla i Kristýna Plíšková.

Strýcová výborně podávala a Curenkové nepovolila ani jeden brejkbol. Sama vzala Ukrajince servis čtyřikrát, udělala jen dvanáct chyb a postoupila za hodinu a 11 minut. Při své šestnácté účasti v All England Clubu je podesáté ve 2. kole.

Tenistky Strýcová a Siniaková ve Wimbledonu postoupily z prvního kola. Martincová vypadla

Číst článek

„Na grandslamu jsou první kola těžký, o hrozných nervech a nějak to přežít. Dneska bych neřekla, že jsem to přežívala. Hrála jsem i celkem dobrý tenis. Jsem šťastná, že můžu hrát zase druhé kolo,“ řekla Radiožurnálu Strýcová, kterou v dalším zápase čeká Němka Laura Siegemundová.

Siniaková a Alexandrovová spolu hrály počtvrté a potřetí jim nestačily dva sety. Ruská tenistka od druhé sady ani jednou neudržela podání a závěr zápasu s letošní osmifinalistkou Roland Garros už jen odevzdaně odchodila. O třetí kolo bude česká hráčka soupeřit s domácí favoritkou Johannou Kontaovou.

Martincová, která postoupila z kvalifikace, v duelu s 57. hráčkou žebříčku Wang Ja-fan rychle ztratila první set. Ve druhém měla za stavu 5:3 při vlastním podání dva setboly, ale nevyužila je. Následně neuspěla ani potřetí při servisu soupeřky a po čtyřech prohraných gamech v řadě ztratila svůj premiérový zápas ve Wimbledonu po hodině a půl.

Kristýna Plíšková proti osmnáctileté Juvanové, jež je v žebříčku téměř o 40 míst níž, ztratila první set. Poté se vítězka wimbledonské juniorky z roku 2010 zlepšila a vyrovnala, avšak v rozhodující sadě znovu tahala za kratší konec. Po prohře 4:6, 6:2, 4:6 se s turnajem stejně jako loni rozloučila už po 1. kole.

Výsledky tenisového Wimbledonu:
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Fritz (USA) - Berdych (ČR) 6:4, 6:4, 6:3.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (6-ČR) - Džabúrová (Tun.) 6:4, 6:2, Strýcová (ČR) - Curenková (32-Ukr.) 6:3, 6:2, Siniaková (ČR) - Alexandrovová (Rus.) 2:6, 6:1, 6:1, Wang Ja-fan (Čína) - Martincová (ČR) 6:2, 7:5, Juvanová (Slovin.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:4, 2:6, 6:4.

jgr, jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme