Tomáš Berdych ukončil sezonu. Důvodem je zranění zad

Český tenista Tomáš Berdych ukončil sezonu. Na svém twitterovém účtu to uvedl ve čtvrtek. Důvodem jsou bolesti zad, kterého trápí už od Wimbledonu. Podle svých slov se chce dobře připravit na turnaje na začátku roku v Austrálii.

Praha (Aktualizováno: 15:42 19. 10. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Tomáše Berdycha trápí bolesti zad už od letošního Wimbledonu, kde dohrál v semifinále, když podlehl Rogeru Federerovi. Po poradě s lékaři se rozhodl ukončit letošní sezonu a řádně doléčit svá zranění.

Český tenista v prohlášení uvádí, že bolest se nelepšila ani po turnaji v Pekingu. Na něm vypadl ve druhém kole po prohře s Rusem Andrejem Rubljovem.

Podle svých slov se chce dobře připravit na turnaje na začátku roku a na Australian Open, které jsou podle něj jeho oblíbenými.

Berdych není jediným českým tenistou, který předčasně ukončil sezonu. Před ním tak učinili Adam Pavlásek a Radek Štěpánek. Ten se zotavuje z operace zad.

Mezi ženami skončily Lucie Hradecká, Lucie Šafářová a Markéta Vondroušová. Hradeckou trápí zranění kolena a Šafářovou zraněné zápěstí.

Ze světových tenistů už letos nehrají Andy Murray, Novak Djoković, Stan Wawrinka, Kei Nišikori, Gilles Müller a Milos Raonic.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme