Trofej je nádherná, ve Wimbledonu bych se nezlobila za další, řekla po titulu Kvitová

Návrat Petry Kvitové na kurty vzbudil emoce. Ještě více jich je nyní, když česká tenistka vyhrála svůj první turnaj od prosincového zranění. „Nezlobila bych se, kdybych další trofej přidala ve Wimbledonu,“ usmívala se po finále v anglickém Birminghamu sedmadvacetiletá tenistka.

Birmingham Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová s trofejí z Birminghamu.

Tenistka Petra Kvitová s trofejí z Birminghamu. | Foto: Mike Egerton | Zdroj: ČTK

Finále proti Australance Ashleigh Bartyové se nevyvíjelo zprvu pro Kvitovou ideálně. První set prohrála. V dalších dvou ale nedala své soupeřce šanci a získala svůj dvacátý titul kariéry. Snad více ji ale musel těšit důvod, že vyhrála brzy po svém návratu po zranění.

Přehrát

00:00 / 00:00

O návratu Petry Kvitové mluvil ve vysílání reportér ČRo Jaroslav Plašil

V prosinci jí neznámý pachatel pořezal levou ruku. Kvitová se vrátila na červnové French Open. Travnatý turnaj v Birminghamu byl teprve druhým, do kterého nastoupila. Hned slaví zisk trofeje. „Je nádherná. Ráda hraju finále na trávě a ráda bych jich měla víc," uvedla v rozhovoru na kurtu po svém vítězství.

Kvitová otočila finále v Birminghamu. Po návratu od zranění slaví svůj první titul a dvacátý celkově

Číst článek

Další by teoreticky mohla přidat na začátku června, kdy startuje grandslam ve Wimbledonu. „Nezlobila bych se, ale mám před sebou hodně práce," dodala šťastná Kvitová. V Birminghamu se chtěla především rozehrát, což se jí povedlo na jedničku. „Od prvního tréninku na trávě hraju dobře. Nic jsem od tohoto turnaje nečekala," vyprávěla.

Zejména v posledním setu její hra připomínala hru vítězky. Mimochodem na travnatém povrchu vyhrála Kvitová turnaj poprvé od Wimbledonu 2014. „Chtěla jsem hrát co nejlépe, což jsem ukázala. Doufám, že se mi bude dařit i nadále," řekla před převzetím trofeje.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme