Tenista Zverev si zahraje finále Turnaje mistrů. V semifinále vyřadil Federera

Německý tenista Alexander Zverev si v jednadvaceti letech zahraje poprvé finále Turnaje mistrů. Švýcarského favorita, a se šesti tituly rekordmana prestižní akce, Rogera Federera porazil 7:5 a 7:6. Připravil ho tím o šanci získat v Londýně jubilejní stý titul na okruhu ATP.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexander Zverev vyřadil v semifinále Turnaje mistrů Rogera Federera

Alexander Zverev vyřadil v semifinále Turnaje mistrů Rogera Federera | Foto: Tim Ireland | Zdroj: ČTK/AP

Zverev kráčí ve šlépějích slavných krajanů a Turnaj mistrů se pokusí vyhrát jako třetí Němec v historii. Trojnásobný vítěz Boris Becker byl ve finále naposledy před 22 lety, jednou trofej vybojoval Michael Stich.

Nadal se omluvil z Turnaje mistrů, rok zakončí jako jednička Djokovič

Číst článek

Proti Federerovi předvedl Zverev nátlakovou a precizní hru. První set získal poté, co sedmatřicetiletý Švýcar v koncovce zcela vypadl z rytmu při vlastním servisu a poslední game prohrál bez zisku fiftýnu. Ve druhém setu naopak získal Federer brejk na 2:1, jenže vzápětí o podání přišel a po vyrovnaném průběhu ztratil tie-break 5:7 po fatální chybě na síti.

V tie-breaku nastala zvláštní situace. Federer, majitel dvaceti grandslamových titulů, vedl 4:3, ale sběrači za ním vypadl míček a Zverev se u rozhodčího dožadoval opakování výměny. Vzápětí dal eso a vyrovnal. Pak zahrál vítězný úder po čáře a proměnil druhý mečbol.

„Chci se omluvit za situaci v tie-breaku. Ale podle pravidel se musí výměna opakovat. Celé mě to mrzí, takhle jsem to nechtěl zakončit a nechtěl jsem, aby lidé byli zklamaní,“ řekl Zverev, na něhož část diváků, přející Federerovi, po nečekaném závěru semifinálového zápasu pískala.

V nedělním finále bude Zverev bojovat o největší úspěch kariéry. Jeho soupeřem v londýnské O2 areně bude buď Srb Novak Djoković, nebo Jihoafričan Kevin Anderson.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme