Zverev nedal šanci Hurkaczovi. V semifinále Turnaje mistrů ho letos popáté čeká Djoković

Německý tenista Alexander Zverev porazil v rozhodujícím třetím zápase Červené skupiny Turnaje mistrů v Turíně 6:2, 6:4 Poláka Huberta Hurkacze a postoupil jako druhý do semifinále. V něm se vítěz turnaje z roku 2018 utká se světovou jedničkou Novakem Djokovićem ze Srbska, který už má jistotu prvního místa v Zelené skupině.

Turín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý tenista Alexander Zverev (na snímku) porazil v rozhodujícím třetím zápase Červené skupiny Turnaje mistrů v Turíně 6:2, 6:4 Poláka Huberta Hurkacze

Německý tenista Alexander Zverev (na snímku) porazil v rozhodujícím třetím zápase Červené skupiny Turnaje mistrů v Turíně 6:2, 6:4 Poláka Huberta Hurkacze | Foto: Guglielmo Mangiapane | Zdroj: Reuters

Vítězství v Červené skupině si už v úterý zajistil obhájce titulu Daniil Medveděv z Ruska, jenž se večer na závěr skupiny střetne s italským mladíkem Jannikem Sinnerem.

Ruský tenista Medveděv vyhrál poprvé Turnaj mistrů. Ve finále porazil Rakušana Thiema

Číst článek

Ten nahradil po prvním kole zápasů zraněného krajana Mattea Berrettiniho a výhrou nad Hurkaczem si udržel naději na semifinále, přišel o ni však čtvrtečním Zverevovým vítězstvím.

Utkání proti debutantovi Hurkaczovi, které potřeboval k postupu do semifinále bezpodmínečně vyhrát, měl Zverev pod kontrolou. Stejně jako polský debutant finále sezony ATP Tour nastřílel 11 es, nicméně nečelil ani jednomu brejkbolu a za 64 minut proměnil první mečbol.

S dvacetinásobným grandslamovým šampionem Djokovićem se letos Zverev utká už popáté. Světovou jedničku dokázal porazit v semifinále olympijského turnaje, zbylé tři zápasy včetně posledního střetnutí o postup do finále US Open vyhrál favorizovaný Srb.

Tenisový Turnaj mistrů v Turíně (tvrdý povrch, dotace 7,25 milionu dolarů):
Dvouhra:
Červená skupina:
Zverev (3-Něm.) - Hurkacz (7-Pol.) 6:2, 6:4.
Čtyřhra:
Zelená skupina:
Krawietz, Tecau (8-Něm./Rum.) - Granollers, Zeballos (4-Šp./Arg.) 6:3, 6:7 (1:7), 10:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme