Plíšková ztratila skvěle rozehraný zápas, do finále Turnaje mistryň postupuje Stephensová

Ve finále Turnaje mistryň se utkají Elina Svitolinová a Sloane Stephensová. Češka Karolína Plíšková šanci bojovat o prestižní titul promarnila, přestože vedla 6:0 a 2:0.

Singapur Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na Turnaji mistryň

Karolína Plíšková na Turnaji mistryň | Zdroj: Reuters

Vyhrála osm gemů v řadě, přesto prohrála. Karolína Plíšková na Turnaji mistryň v Singapuru stejně jako v loňském ročníku vypadla v semifinále, tentokrát se přes ni do boje o titul dostala Američanka Sloane Stephensová.

‚Taková pozice je pro nás pocta.‘ Krejčíková se Siniakovou zakončí sezonu jako světové jedničky

Číst článek

Skóre tomu neodpovídalo, ale začátek zápasu Karolíny Plíškové a Sloane Stephensové byl velmi vyrovnaný. V prvních třech gemech, dvakrát při podání Plíškové, se hrálo přes shodu, ale tenistka z Loun zvládala důležité míče.

Až za stavu 3:0 se převaha Karolíny Plíškové začala víc projevovat a první set za 32 minut skončil kanárem. Výborně se povedl i vstup do druhé sady, po brejku vedla 2:0. V tu chvíli bylo finále Turnaje mistryň blízko.

„Ze začátku jsem byla nervózní, soupeřka mě válcovala. Já se jen snažila udržet ve hře, a jsem ráda, že se takový comeback povedl. Když jsem vyhrála jednu hru, řekla jsem si, že dokážu vyhrát druhou a třetí,“ popisovala své rozpoložení na kurtu Sloane Stephensová.

Američanka se zvedla. Ztracené podání si okamžitě vzala zpět a byla to Plíšková, která si najednou nedokázala udržet servis. Téměř hodinový set skončil 6:4 pro Američanku a vyrovnáním.

Mizérie Karolíny Plíškové po vlastním servisu pokračovala i v rozhodujícím setu, který trval přesně půl hodiny. Do finále Turnaje mistryň postoupila po výsledku 0:6, 6:4 a 6:1 Američanka Sloane Stephensová.

První semifinálový zápas mezi Elinou Svitolinovou a Kiki Bertensovou nabídl vyrovnanou třísetovou bitvu, která nakonec dopadla lépe pro ukrajinskou hráčku poměrem 7:5, 6:7 a 6:4. Ukrajinka se účastní finále závěrečného podniku sezony poprvé v kariéře.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme