‚Taková pozice je pro nás pocta.‘ Krejčíková se Siniakovou zakončí sezonu jako světové jedničky

Mohou být prvním ryze českým párem, který získá titul na tenisovém Turnaji mistryň. Bez ohledu na finálový výsledek, Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková zažívají výjimečný rok a na jeho konci budou světovými jedničkami v ženském deblu.

Tento článek je více než rok starý.

Singapur Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková | Foto: Toby Melville | Zdroj: Reuters

Když Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková nastupují na kurt, mají toho moderátoři v zásobě rozhodně dost, co mohou fanouškům při představování tohoto páru připomenout. Vyhrály grandslamy v Paříži a ve Wimbledonu, účast na Turnaji mistryň měly jistou jako první ze všech párů.

Krejčíková se Siniakovou jsou ve finále Turnaje mistryň, porazily Strýcovou se Sestini Hlaváčkovou

Číst článek

Do Singapuru na něj přicestovaly jako čerstvé světové jedničky a bez ohledu na finálový výsledek budou první na ženském deblovém žebříčku i na konci roku, symbolicky společně se stejným počtem bodů.

„Jsem moc ráda, že se o to s Katkou dělíme. Začínaly jsme spolu jako juniorky. Myslím si, že jsme netušily, že to přijde tak brzo. Taková pozice je pro nás pocta,“ pochvaluje si Barbora Krejčíková skutečnost, která není úplným pravidlem, vzhledem k tomu, že se složení deblových párů celkem často mění. Ten český spolu nehraje zase tak často.

Krejčíková a Siniaková jsou od sebe hodně vzdáleny v singlovém žebříčku, v sezóně tedy objíždějí jiné turnaje. Ale na těch největších se potkávají. A protože se nepotřebují dlouho sehrávat, ukazují svou sílu okamžitě.

Jako teď v Singapuru, kde přesvědčivě vyřadily dva páry. Nejprve Nicole Melicharovou a Květu Peschkeovou a teď i další krajanky - Andreu Sestini Hlaváčkovou a Barboru Strýcovou.

„Jako parťačky na kurtu víme, co od sebe máme čekat. Je to jedno, jakou si dáme pauzičku,“ popisuje vzájemnou spolupráci Siniaková.

„Když spolu dlouhou dobu nehrajeme, tak jsem z toho nervózní, ale správně. Tento týden bylo super, že když Katka přijela, tak jsme hrály pár deblů. Vyzkoušely jsme si to, osahaly si to. Teď jsme ty dva zápasy hrály velice dobře, i když už jsme spolu dlouho nehrály,“ doplňuje svou deblovou parťačku Krejčíková.

Obě mají před sebou ještě jeden zápas, a pokud ho vyhrají, stanou se prvním ryze českým deblovým párem, kterému se povede triumfovat na Turnaji mistryň.

„Určitě máme velkou radost, ale ještě není konec. Zítra k tomu budeme chtít dodat tu lepší tečku, tu pravou třešničku,“ dodává po úspěšném semifinále Siniaková.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme