‚Přišlo mi, že hraju proti sobě.‘ Tenistka Vondroušová postoupila v Chicagu do čtvrtfinále

Česká tenistka Markéta Vondroušová je na turnaji v Chicagu bez ztráty setu ve čtvrtfinále. Ve 3. kole ve čtvrtek porazila v prvním vzájemném duelu 6:4, 6:3 Švýcarku Jil Teichmannovou.

Tento článek je více než rok starý.

Chicago Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Zdroj: Reuters

Jednačtyřicátá hráčka světového žebříčku Vondroušová udržela v celém zápase s o tři místa lépe postavenou Teichmannovou podání.

Vondroušová si v Chicagu poradila s Pavljučenkovovou, v osmifinále je i Martincová

Číst článek

Odvrátila tři brejkboly, naopak sama všechny tři možnosti na zisk servisu soupeřky využila, včetně mečbolu, při němž zápas po 80 minutách ukončila po pohledné výměně u sítě.

„Byl to docela těžký zápas, ona hraje podobnou hru jako já. Přijde mi, že hrajeme hodně podobně a obě jsme levačky, tak jsem si chvílemi připadala, že hraju proti sobě. Skvěle se hýbe a skvěle podává, byl to těžký zápas, přestože výsledek vypadá snadně. Každý gem vypadal šíleně, takže výsledek mohl být na obě strany,“ řekla Vondroušová po postupu pro Radiožurnál.

Stříbrná olympijská medailistka Vondroušová se utká o semifinále, které hrála i před dvěma týdny na halovém turnaji v Lucemburku, s Američankou Danielle Collinsovou.

Teichmannová vypadla druhý týden po sobě s českou tenistkou, minulý pátek v Ostravě prohrála ve čtvrtfinále s Petrou Kvitovou.

O čtvrtfinále v Chicagu ve čtvrtek ještě bude hrát Tereza Martincová s olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska.

Tenisový turnaj žen v Chicagu (tvrdý povrch, dotace 565 530 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:

Vondroušová (ČR) - Teichmannová (16-Švýc.) 6:4, 6:3.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme