Tenistka Kristýna Plíšková uspěla na US Open, Strýcová skončila hned v prvním kole

Tenistka Kristýna Plíšková prošla na grandslamovém US Open do druhého kola. Vyhrála nad Francouzkou Diane Parryovou 6:4 a 6:3. Se soutěží se naopak v New Yorku hned v prvním kole rozloučily letošní semifinalistka Wimbledonu Barbora Strýcová, Marie Bouzková a Kateřina Siniaková.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Kristýna Plíšková

Tenistka Kristýna Plíšková | Foto: Pascal Rossignol | Zdroj: Reuters

Turnajová jednatřicítka Strýcová prohrála s Alionou Bolsovovou ze Španělska 3:6, 6:0 a 1:6. „Nastartovat to opět po takových emocích není lehké. Samozřejmě mě ale hrozně mrzí, že se mi nepodařilo zrovna tady nějakým způsobem ten zápas vyhrát. Občas se to tak ale prostě stane,“ narážela Barbora Strýcová v rozhovoru na Radiožurnálu na předchozí grandslam v Londýně, kde se stala šampionkou a světovou jedničkou v deblu. 

České derby na tenisovém US Open opanovala Kvitová. Allertovou porazila 6:2 a 6:4

Číst článek

Vítězka juniorky ve Flushing Meadows z roku 2014 Bouzková podávala ve druhé sadě s Australankou Aljou Tomljanovicovou na postup, ale prohrála 6:1, 5:7 a 1:6. Siniaková nestačila na Rumunku Soranu Cirsteaovou 5:7 a 2:6.

Kristýna Plíšková, dvojče třetí nasazené a jedné z favoritek turnaje Karolíny, vyhrála na US Open zápas po roční pauze. Nad šestnáctiletou Parryovou, hrající na divokou kartu, měla v utkání převahu. Dala 12 es a ani jednou nepřišla o servis. V dalším kole se střetne s pětadvacátou nasazenou Elise Mertensovou z Belgie.

Jednadvacetiletá Bouzková, nedávná semifinalistka turnaje v Torontu, kde prohrála až se Serenou Williamsovou z USA, začala proti Tomljanovicové výtečně. Získala prvních pět her, výborně se pohybovala a prakticky nekazila. Po jasné úvodní sadě pokračovala i ve druhé v precizním výkonu, v které vedla už 5:2.

Od té doby ale nastal obrat. Za stavu 5:3 nedokázala zápas dopodávat, soupeřka vycítila šanci a získávala jeden game za druhým. Bouzková prohrála 11 z 12 závěrečných her a v prvním kole se v New Yorku loučila jako loni.

Prohra s nadhledem

Prohru ale Bouzková přijala s nadhledem a ještě několik minut po utkání se na kurtu věnovala fanouškům. „Musí se to asi brát s rezervou, není to konec světa. Fandili mi dvě a půl hodiny, takže si zasloužili fotku. Myslím si, že jsem přece jenom odehrála super zápas, i když jsem prohrála druhý i třetí set. Byl to ale krásný zápas s hodně kvalitní soupeřkou,“ řekla po utkání Bouzková. 

Z jedenácti českých zástupců ve dvouhře na letošním US Open prošly do 2. kola čtyři ženy - s Kristýnou Plíškovou i její sestra Karolína, dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová a čtvrtfinalistka z Londýna Karolína Muchová.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme