Patnáct a šestnáct let. Damm s Kodatem se stali nejmladšími vítězi deblového zápasu na US Open

Američtí mladíci s českými kořeny se postarali o historický zápis na grandslamovém tenisovém turnaji US Open. Patnáctiletý Martin Damm junior a o rok starší Toby Kodat jsou nejmladším párem, který vyhrál ve Flushing Meadows zápas čtyřhry mužů.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Damm junior během zápasu juniorské soutěže Wimbledonu

Martin Damm junior během zápasu juniorské soutěže Wimbledonu | Foto: ZOPH. | Zdroj: Reuters

Damm s Kodatem si zajistili divokou kartu díky titulu na šampionátu USA do 18 let a ve čtvrtek v prvním kole zdolali krajany Mitchella Kruegera a Tima Smyczeka ve dvou setech 7:6 a 7:5.

Když Serena Williamsová vyhrála první grandslam, byly Muchové tři roky. Nyní se utkají na US Open

Číst článek

Patnáctiletý Damm je synem Martina Damma, někdejšího pátého deblisty světa a vítěze čtyřhry na US Open v roce 2006 (s Indem Leanderem Paesem). Kodatův otec Aleš je nevlastním tátou Nicole Vaidišové, kterou z pozice trenéra dovedl ve dvouhře na sedmé místo světa a do dvou grandslamových semifinále.

Podobně mladý pár prošel na US Open do 2. kola i v roce 1975, tehdy ale šestnáctiletý John McEnroe a o rok mladší Larry Gottfried postoupili bez boje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme