O titul proti idolu. ‚Musím brát Serenu jako soupeřku,‘ plánuje Ósaková před finále US Open

Serena Williamsová může vyhrát 24. singlový titul na grandslamovém turnaji a vyrovnat rekordní výkon Australanky Margaret Courtové. Slavné Američance v tom bude překážet ve finále US Open v New Yorku Japonka Naomi Ósaková, pro kterou byla Serena Williamsová velkým dětským vzorem.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Naomi Ósaková postoupila do svého prvního grandslamového finále

Naomi Ósaková postoupila do svého prvního grandslamového finále | Foto: Robert Deutsch-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Jako dítě se prý Naomi Ósaková nikdy nedostala k Sereně Williamsové tak blízko, aby třeba mohla svůj velký idol požádat o podpis, ale v této sezoně už si s ní podává ruku na kurtu. A dokonce ve finále grandslamu, které bude hrát dvacetiletá Japonka poprvé v kariéře.

‚Spíš zklamané než pyšné.‘ Krejčíková se Siniakovou prohrály deblové semifinále

Číst článek

„Je to tak trošku surrealismus. Když jsem byla malá, vždycky jsem snila o tom, že budu hrát se Serenou ve finále grandslamu a teď se to stane. Zároveň ale musím myslet na to, že je to zápas. Neměla bych se na ní dívat jako na svůj idol, ale pokusit se ji brát jako soupeře,“ řekla Naomi Ósaková.

V zatím jediném vzájemném utkání to Japonka dokázala, když v Miami porazila Serenu hladce 6:3 a 6:2. Je tak jednou z mála hráček, která má s vládkyní ženského tenisu pozitivní bilanci.

„Je skvělé, že jsem si s ní mohla zahrát. Okolnosti byly odlišné a teď poznám, jak se změnila. I tak si myslím, že to pro mě bylo dobré,“ naráží Japonka, která vyrůstala ve Spojených státech, na zcela odlišnou formu Sereny Williamsové v New Yorku a tehdy v Miami.

'Tehdy jsem ještě kojila'

Pro slavnou Američanku to byl v březnu teprve druhý turnaj po mateřské přestávce, zatímco teď má za sebou už třeba grandslamové finále ve Wimbledonu. Takže zatímco Ósaková na tom může být podobně jako tenkrát, Williamsová věří, že už horší nebude, naopak.

„Poznala jsem hru, kterou teď předvádí. Myslím, že jsem v té době ještě kojila, to byla úplně jiná situace. Doufám, že takhle už hrát nikdy nebudu,“ věří Serena Williamsová.

Pokud o šestnáct let mladší soupeřku porazí, získá 24. singlový titul na grandslamu, a bude jich mít stejně jako dlouho nedostižná Australanka Margaret Courtová, která své výhry sbírala v profesionální éře a ještě i před ní.

Ale k rekordu se Američanka nechce upínat. „Je těžké o tom něco říct. Měla jsem šanci i v létě, ale nepovedlo se to. Budu se snažit, a pokud se to nestane, budu se snažit dál,“ řekla před finálovým duelem Serena Williamsová.

Naomi Osaka took these photos with her idol Serena Williams at the Bank of the West Classic in 2014. Now they will play for the 2018 US Open Title on Saturday. 😀🎾
(photos WTA, Bank of the West Classic FB)

04:24 – 07. 09. 2018

982 3150

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme