Krejčíková prošla jako jediná na US Open do 2. kola, zbylí čtyři čeští zástupci vypadli

Barbora Krejčíková se stala jedinou českou tenistkou, která postoupila v prvním hracím dni letošního US Open do druhého kola. Obhájkyně loňského čtvrtfinále porazila v úvodu na betonových dvorcích ve Flushing Meadows mexickou kvalifikantku Fernandu Contrerasovou 6:0, 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 8:07 30. 8. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková v úvodním kole US Open

Barbora Krejčíková se stala jedinou českou tenistkou, která postoupila v prvním hracím dni letošního US Open do druhého kola | Foto: Charles Krupa | Zdroj: AP/ČTK

Neuspěly naopak Karolína Muchová, jež prohrála s Australankou Ajlou Tomljanovicovou 3:6, 6:7 nebo šestnáctiletá Sára Bejlek, která při svém grandslamovém debutu prohrála s Ruskou Ljudmilou Samsonovovou 3:6, 1:6.

Mezi muži dohráli také Jiří Lehečka, jenž nestačil na Christiana Garína z Chile 6:3, 6:7, 5:7, 1:6. Tomáš Macháč zase po více jak čtyřhodinové bitvě s Boticem Van De Zandschulpem prohrál 6:3, 6:7, 1:6, 6:3, 5:7.

Třiadvacátá hráčka světa Krejčíková potvrdila proti o dva roky mladší Contrerasové roli favoritky. V úvodním setu nepovolila své soupeřce ani gem a nadělila Mexičance "kanára".

Těžší příprava a více chyb. Światekové se na US Open nelíbí rozdíl mezi mužskými a ženskými míčky

Číst článek

Ve druhé sadě sice vítězka loňského Roland Garros ztratila třikrát servis, díky čtyřem brejkům ale dovedla duel po hodině a 27 minutách k výhře. Šlo o její sedmé vítězství od návratu po únorovém zranění ruky. Rodačka z Brna vyzve v dalším kole Srbku Aleksandru Kruničovou.

Myslím, že jsem hrála dobře. První kola jsou vždy těžká a nepříjemná. Měla jsem soupeřku, která tu hrála už tři zápasy a určitě byla dobře rozehraná. Byla jsem ráda, že jsem utkání zvládla takto ve dvou setech a postoupila. Věřím, že mi to pomůže. Mé výkony se zlepšují, řekla po utkání novinářům Krejčíková.

Svou předloňskou osmifinálovou účast na US Open nezopakuje Muchová. Šestadvacetiletá rodačka z Olomouce, která kvůli zdravotním potížím odehrála letos teprve 13. zápas, prohrála s wimbledonskou čtvrtfinalistkou Tomljanovicovou ve dvou setech.

V první sadě přišla třikrát o svůj servis, a přestože se ve druhé části zlepšila a podávala za stavu 6:5 na získ sady, svou šanci nevyužila. Tomljanovicová následně vyhrála zkrácenou hru 7:5.

Lehečkova prohra

Byl to hratelný zápas. Nepředvedla jsem ale úplně nejlepší výkon, takže jsem mohla těžko vyhrát. V lepších chvilkách jsem se chytala a doufala, že na to navážu. Jenže se to nepovedlo, uvedla Muchová.

Šestnáctiletá Bejlek, jež se dostala do hlavní soutěže z kvalifikace mohla proti 35. hráčce světa Samsonovové pouze překvapit. O šest let starší Ruska však potvrdila stávající formu a vyhrála 11. zápas po sobě. Před US Open vyhrála také na turnajích ve Washingtonu a Clevelandu.

‚Serena Williamsová změnila podobu tenisu.‘ Nyní se chystá k velkému rozloučení na US Open

Číst článek

Pro mě i celý tým znamená to přesto znamená velký úspěch. Zápas jsem si šla užít. Samozřejmě jsem dostala hodně tvrdý oříšek na začátek. Soupeřka vyhrála dva turnaje po sobě a bylo vidět, že je ve velké formě. Neskutečně podávala. Já jsem na kurtu nechala všechno, ale ona bohužel byla lepší, podotkla Bejlek.

Dvacetiletý Lehečka neprošel do druhého kola ani při svém čtvrtém debutu na turnaji "velké čtyřky" Nejvýše postavený český mužský zástupce na turnaji měl duel dobře rozehraný a po zisku první sady podával za stavu 5:3 na vedení 2:0 v zápase. Svůj servis však vzápětí ztratil a Garín dovedl utkání do tie-breaku, kde zvítězil 7:3.

V dalším průběhu pak Lehečka přišel o svůj servis ještě čtyřikrát a po více jak třech hodinách utkání ztratil. Přestože nasbíral deset es, udělal celkem také 64 nevynucených chyb. Šestadvacetiletý Garín narazí v další fázi na turnajovou osmnáctku Australana Alexe de Minaura.

US Open skončilo i pro dalšího českého debutanta Macháče. Rodák z Berouna svedl s 22: hráčem světa loňským čtvrtfinalistou Van De Zandschulpem pětisetovou bitvu, nakonec ale postup vybojovat nedokázal. Jeho soupeř si pomohl nejen 17 esy, ale také 68 vítěznými míči. Macháč prohrál po osmi zápasech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme