VIDEO: Djoković trefil míčkem rozhodčí a na US Open byl diskvalifikován. Kvitová končí v osmifinále

Pro prvního hráče světového žebříčku Novaka Djokoviće skončilo tenisové US Open diskvalifikací. Srbský favorit v osmifinále se Španělem Pablem Carreňem po prohraném gamu na 5:6 v úvodním setu odehrál naslepo míček za svá záda a trefil čárovou rozhodčí. Na turnaji končí také Petra Kvitová. Česká tenistka nevyužila čtyři mečboly a v osmifinále prohrála s domácí Shelby Rogersovou, které podlehla 6:7 (5:7), 6:3, 6:7 (6:8).

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 7:22 7. 9. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djokovič

Novak Djokovič | Zdroj: Reuters

Žena, kterou míč zasáhl do krku, se zhroutila na zem a sténala bolestí. Po chvíli ale sama z kurtu odešla. Djoković byl po několikaminutové debatě supervizora turnaje s umpirovou rozhodčí diskvalifikován.

Srbský tenista letos ještě nenašel přemožitele, na kontě má 26 vítězství. Na US Open, které vyhrál v letech 2011, 2015 a 2018, usiloval o osmnáctý grandslamový titul.

„Správné rozhodnutí,“ komentoval verdikt bývalý britský tenista Tim Henman, kterého potkal stejný osud za podobný prohřešek ve Wimbledonu v roce 1995. „Sice na čárovou rozhodčí nemířil, ale napálil míč pryč a za své jednání musíte nést odpovědnost,“ uvedl Henman.

Loučí se i Kvitová

V úvodní vyrovnané sadě plné ostrých výměn Kvitová ztratila v sedmé hře jako první servis, ale vzápětí získala brejk zpět. Tie-break začala čtyřmi chybami, ještě srovnala na 5:5, odvážně hrající Rogersová však ukončila první set míčem do rohu.

Nehrála jsem svůj nejlepší tenis, spíš jsem se sama se sebou prala, řekla po postupu do osmifinále Muchová

Číst článek

Ve druhé sadě odvrátila Kvitová dva brejkboly na 0:2 a rozjela se. Zatímco tenisový svět vstřebával šokující diskvalifikaci Srba Novaka Djokoviče, česká hráčka sázela vítězné údery a vynutila si třetí sadu.

Na úvod rozhodujícího dějství sice ztratila servis, ale do hry se vrátila brejkem na 2:2. Své podání už si držela jistě a za stavu 5:4 měla při servisu Rogersové tři mečboly, jenže Američanka pokaždé zahrála dobře. Sada dospěla do tie-breaku a Kvitová měla za stavu 6:5 čtvrtý mečbol, ale dala dvojchybu a ztratila i další dva míče.

„Mrzí mě to strašně moc a asi ještě dlouho bude. Ona hrála fakt dobrý zápas, já hrála taky docela dobře a bojovala jsem až do posledního míče a bohužel to nešlo,“ řekla Kvitová po zápase Radiožurnálu.

Maximem dvojnásobné wimbledonské vítězky Kvitové na US Open zůstávají dvě účasti ve čtvrtfinále z let 2015 a 2017. Americký grandslam je z turnajů velké čtyřky jediný, na kterém se nedostala do semifinále.

Poslední českou zástupkyní v soutěži je Karolína Muchová, kterou čeká duel 4. kola s Běloruskou Viktorií Azarenkovou v pondělí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme