Djoković ukončil překvapivou cestu Millmana na US Open a je v semifinále

Třináctinásobný grandslamový šampion Novak Djoković je pojedenácté v semifinále US Open. Srbský tenista ukončil ve čtvrtfinále překvapivou cestu Johna Millmana a Australana porazil po setech 6:3, 6:4 a 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbský tenista Novak Djokovič porazil ve čtvrtfinále Australana Johna Millmana.

Srbský tenista Novak Djokovič porazil ve čtvrtfinále Australana Johna Millmana. | Foto: Jerry Lai-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Poslední semifinalistkou dvouhry žen se stala loňská finalistka Madison Keysová. Domácí hráčka díky útočnému pojetí zdolala Španělku Carlu Suárezovou 6:4 a 6:3.

„Hráli jsme skoro tři hodiny, je půlnoc, takže to byl dobrý test v náročných podmínkách. John si zaslouží uznání. Je to bojovník a má za sebou parádní turnaj,“ řekl Djoković o Millmanovi, který v osmifinále vyřadil Rogera Federera.

Hradecká zažívá po zranění povedený návrat na kurty, ráda by si zahrála čtyřhru s Kvitovou

Číst článek

Ačkoliv zvládl letošní wimbledonský vítěz utkání ve třech setech, musel na kurtu Arthura Ashe hodně dřít. Millman stejně jako proti Federerovi hodně míčů vrátil, ale tentokrát více chyboval. Především mu Srb vzal čtyřikrát v utkání servis.

Šestý nasazený Djoković je na US Open pojedenácté v semifinále a lepší než on už v minulosti byl jen domácí Jimmy Connros (čtrnáctkrát v semifinále). O finále bude svěřenec Slováka Mariána Vajdy hrát s Japoncem Keiem Nišikorim.

Keysová nedala Suárezové, přemožitelce Marie Šarapovové, šanci na úspěch a postoupila za třiaosmdesát minut. „Cítila jsem se výborně a je vždycky skvělé hrát před tímhle elektrizujícím davem,“ pochvalovala si Keysová atmosféru.

V semifinále Keysová narazí na Japonku Naomi Ósakaovou, kterou porazila ve všech třech vzájemných zápasech. „Máme podobnou hru. Bude to přestřelka, tvrdé údery a razantní servis. Moc výměn neuvidíte,“ očekávala Keysová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme