České derby na tenisovém US Open opanovala Kvitová. Allertovou porazila 6:2 a 6:4

Tenistka Petra Kvitová potvrdila v českém duelu 1. kola grandslamového US Open roli favoritky. V pozici šesté nasazené hráčky zdolala kvalifikantku Denisu Allertovou 6:2, 6:4 a zaznamenala první výhru od Wimbledonu.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová na US Open

Tenistka Petra Kvitová na US Open | Foto: Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Devětadvacetiletá Kvitová vybojovala 430. výhru v kariéře a potvrdila, že s krajankami často neprohrává. Celkově si bilanci s Češkami vylepšila na 46:10 a na grandslamu s nimi neprohrála ani jednou, potřetí uspěla na US Open.

Konec kariéry? Berdych po vypadnutí na US Open vidí jako hodně nereálné, že by hrál i v příští sezoně

Číst článek

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová má od Roland Garros problémy s předloktím levé ruky a před US Open absolvovala v Americe jen jeden zápas v Cincinnati, který prohrála. Předloktí stále není ve stoprocentním stavu, proto měla tejp a přes něj rukáv, ale v tréninku i v utkání s Allertovou švihala bez omezení.

V prvním setu dobře podávala a o tři roky mladší soupeřce povolila jen dvě hry. Do brejku šla i ve druhé sadě, ale v osmé hře o výhodu přišla.

Vzápětí ale získala počtvrté v utkání podání Allertové a při svém servisu duel ukončila, i když musela ještě odvracet brejkbol. Při prvním mečbolu pak Allertová netrefila return do kurtu.

„Nemám moc odehraných zápasů a není jednoduché hrát s Češkou. S Denisou se známe moc dobře, trénovaly jsme spolu i v Praze. Musela hrát dobře, postoupila z kvalifikace, takže měla odehrané zápasy. Já jsem ale začala dobře a dařilo se mi i podání, což mi také hodně pomohlo,“ řekla na Radiožurnálu Petra Kvitová. 

Z losu úvodního kola US Open byla zklamaná také šestadvacetiletá Allertová: „Zamrzí, že los padl zrovna takto hned v prvním kole. Věděla jsem, že Péťa do toho chodí, a že budou náročné všechny její přímky a razantnost až k zadní čáře. Bylo těžké to chytat, ale myslím si, že jsem to občas i zvládala. Výměny byly, dle mého, někdy i slušné a myslím, že jsem tady podala svůj maximální výkon, nechala jsem tam všechno.

V úterním programu se ve Flushing Meadows představí ještě Marie Bouzková, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 57,24 milionu dolarů):
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (6-ČR) - Allertová (ČR) 6:2, 6:4, Bencicová (13-Švýc.) - Minellaová (Luc.) 6:3, 6:2, Cornetová (Fr.) - Pegulaová (USA) 6:2, 6:3, Di Lorenzová (USA) - Kuděrmětovová (Rus.) 7:6 (7:4), 6:2, Ostapenková (Lot.) - Kruničová (Srb.) 6:3, 7:6 (9:7).

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme