Odvrácený mečbol, náraz do umpiru. Siniaková s Krejčíkovou postoupily do semifinále US Open

Tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková postoupily do semifinále US Open a dvě výhry je dělí od grandslamového hattricku. Ve čtvrtfinále ale měly letošní vítězky Roland Garros a Wimbledonu namále, v duelu s Belgičankou Elise Mertensovou a Demi Schuursovou z Nizozemska totiž čelily v tie-breaku druhé sady mečbolu, ale zápas vyhrály 2:6, 7:6 a 6:3.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Radost je to obrovská. Nehrály jsme dobrý tenis, nedařilo se nám a hodně jsme se hledaly, takže je super, že jsme prošly. Tohle vítězství z nás udělalo ještě silnější tým, než jsme doteďka byly. Ještě víc nás to stmelilo dohromady. Doufám, že se nám bude dál dařit a budeme bojovat o další vítězství,“ řekla Krejčíková.

Hradecká zažívá po zranění povedený návrat na kurty, ráda by si zahrála čtyřhru s Kvitovou

Číst článek

V utkání s Mertensovou a Schuursovou se Češky set a půl hledaly. Zvedly se, když Krejčíková v šesté hře druhého setu ustála podání, při kterém prohrávala 0:40 a celkem se Siniakovou odvrátily čtyři brejkboly. Dvakrát měly šanci při svém servisu druhý set ukončit, ale ani tři setboly za stavu 5:4 jim nestačily. V tie-breaku za stavu 6:7 zahnala prohru Siniaková vítězným returnem a vzápětí proměnily šestý setbol.

Ve třetím setu už jejich výkon rostl. Rozhodující brejk získaly na 4:2 při podání Schuursové a koncovku zvládly. Krejčíková vybojovala mečbol odvážným úderem, po kterém tvrdě narazila do umpiru. Mečbol proměnila Siniaková volejem.

Djoković ukončil překvapivou cestu Millmana na US Open a je v semifinále

Číst článek

Nasazené jedničky v New Yorku Siniaková s Krejčíkovou se o finále utkají ve čtvrtek s třináctkami Ashleigh Bartyovou a Coco Vandewegheovou. S australsko-americkým párem letos dvakrát prohrály a ve čtyřech setech uhrály jen čtyři gamy.

V Madridu prohrály 0:6, 1:6 a ve finále v Miami 2:6 a 1:6. „Bartyová výborně čte hru a když k tomu přidáme Coco servis, tak jsou nepříjemný. Máme s nimi zápornou bilanci, ale je to hratelný a dáme do toho maximum,“ řekla Siniaková.

Motivaci mají velkou. Se Siniakovou můžou vyhrát po Roland Garros a Wimbledonu i US Open. A v případě, že Maďarka Timea Babosové skončí v semifinále a samy získají titul, bude Siniaková světovou jedničkou a Krejčíkovou dvojkou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme