Vítězný debut v New Yorku. ‚První kola jsou vždycky nejtěžší,‘ řekla Krejčíková po postupu

Dvěma českým tenistkám se zatím povedlo projít přes úvodní kolo US Open. Markéta Vondroušová zdolala Rumunku Gabrielu Ruseovou 7:5 a 6:0, Barbora Krejčíková si hladce poradila s Australankou Astrou Sharmaovou, když zvítězila 6:0 a 6:4. Nasazená osmička Krejčíková hrála na grandslamu poprvé jako singlistka z elitní desítky a poprvé se představila v New Yorku v hlavní soutěži.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Reuters

Své soupeřce se zdviženou rukou párkrát omluvila, třeba když jí pomohla páska nebo když smeč z její rakety neletěla dostatečně daleko od těla. Ale jinak neměla s Australankou Sharmaovou příliš slitování. Hlavně v první sadě, kterou česká tenistka doslova prolétla a vyhrála ji 6:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

Barbora Krejčíková úvodní duel na US Open zvládla. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

„První kola jsou vždycky nejtěžší. Navíc jsem měla kvalifikantku, která už tady musela odehrát tři zápasy, aby se do hlavní soutěže dostala, takže byla evidentně ve formě,“ řekla Krejčíková na online tiskové konferenci.

„Člověk nesmí nic podcenit. Byla jsem docela ráda, že jsem uhrála rychle první set. Pak jsem si držela servis a zápas dopodávala.“

Česká tenistka mohla jen zavzpomínat na dobu, kdy se v New Yorku opakovaně marně protloukala kvalifikací.

Krejčíková postoupila na US Open do druhého kola. Soupeřce v první sadě povolila jen pět fiftýnů

Číst článek

„Je tam hodně holek, které jsou mimo první stovku žebříčku a chtějí se do hlavní soutěže dostat. Přišlo mi to vždycky strašně náročné, zarputilost soupeřek v kvalifikaci je obrovská,“ podotkla Krejčíková.

„Zatím jsem tu nehrála nikdy dobře. Tak snad se to změní a bude se mi tu letos dařit víc. Uvidíme, jak to půjde dál,“ dodala.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme