Serena si o titul na US Open nezahraje, v semifinále nestačila na Bělorusku Azarenkovou

Do finále US Open postoupila Viktoria Azarenková. Běloruská tenistka porazila v semifinále turnaje domácí Serenu Williamsovou 1:6 a dvakrát 6:3. Druhou finalistkou je Japonka Naomi Ósakaová, která vyřadila další domácí hráčku Jennifer Bradyovou 7:6, 3:6 a 6:3.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 11:10 11. 9. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová

Serena Williamsová | Zdroj: Reuters

Jednatřicetiletá Azarenková si zahraje na US Open třetí finále, v obou předchozích v letech 2012 a 2013 prohrála právě s Williamsovou. Američanku na grandslamovém turnaji porazila poprvé v kariéře.

VIDEO: ‚Pro úspěch všechno.‘ Williamsová si zahrála i slabší levou rukou, i tak je opět v semifinále US Open

Číst článek

„K cestě do finále musíte porazit skvělé hráčky a dneska byl takový den,“ řekla Běloruska na dvorci.

Dvojnásobná vítězka Australian Open (2012 a 2013) Azarenková zpočátku nestíhala. „V prvním setu mě zadupala do země a musela jsem se z toho krok po kroku vyhrabat,“ uznala.

Postupně hru vyrovnala a ve druhém setu vzala favoritce dvakrát servis. Potřetí to dokázala ve druhé hře třetí sady, v které si Willimasová při shodě vzala čas na ošetření a nechala si zpevnit tejp na kotníku levé nohy.

Mečbol Azarenková využila esem, které stvrdilo jestřábí oko. „Dokud není konec, nemáte nic jistého,“ řekla Azarenková, která nad Williamsovou vedla 5:3 v rozhodující sadě i ve finále US Open před osmi lety, ale zápas nakonec prohrála. „Tehdy jsem byla mladá a měla příliš velké ego. Dnes je trochu menší a přicházejí výsledky.“

Ve finále i Ósakaová

Ósakaová si prostřílela cestu do třetího grandslamového finále 35 vítěznými údery a udělala jen 17 chyb. Obě hráčky výborně podávaly a každá ztratila servis jen jednou. Rozhodující brejk získala Japonka zvýšením na 3:1 ve třetí sadě.

„Někdy mám pocit, že nemám volbu a musím hrát co nejtvrději to jde, protože mě k tomu soupeřka donutí. Když jsem takhle soustředěná, tak zápas většinou skončí ve dvou setech, ale tentokrát pokračoval. Byla to zábava,“ řekla Ósakaová.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme