Šafářová si na French Open zahraje o titul, Siniaková s Hradeckou skončily před branami finále

Lucie Šafářová se svou deblovou partnerkou Bethanií Mattekovou Sandsovou může přidat další titul z pařížské antuky po výhře nad Chan Yung-jan s Martinou Hingisovou 6:4 a 6:2. Naopak deblový pár Lucie Hradecká se Kateřinou Siniakovou prohrál s Australankami Ashleigh Bartyovou s Casey Dellacquovou ve třech setech 5:7, 6:4 a 3:6.

Paříž (Aktualizováno: 22:02 9. 6. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová (ilustrační foto)

Lucie Šafářová (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Semifinále pro sebe rozhodl česko-americký pár nečekaně hladce. Třetí nasazené soupeřky totiž v Paříži dosud neztratily ani set a prohrály jen deset gamů.

Šafářová byla oporou a jako jediná v duelu neztratila podání. Její spoluhráčce se to v prvním setu přihodilo dvakrát, česko-americké dvojici se ale povedl o brejk víc a Šafářová ukončila sadu esem.

V druhém setu získal nejvýše nasazený tým od stavu 0:1 pět her v řadě a tentokrát při podání Američanky proměnil po hodině a čtvrt první mečbol.

"Těžký zápas. To skóre vypadá, že to bylo ve dvou setech. Pořád jsme se ale přetahovaly. V prvním setu byla taková jedna rozhodující výměna, kde jsme hrály snad 50 míčů. Tam se to podle mě trošku zlomilo a pak už jsme byly lepší," komentuje pro Radiožurnál zápas Šafářová.

Turnajové jedničky a pařížské šampionky Šafářová s Mattekovou Sandsovou z roku 2015 se v nedělním finále utkají s nenasazenou dvojicí Ashleigh Bartyová, Casey Dellacquaová.

"Hrát proti holkám, které znám je vždycky takové trochu nepříjemné. Australanky jsou výborný deblový pár. Bude to hodně těžký utkání ale my se na to těším," říká pro Radiožurnál před finále česká tenistka.

Šesté nasazené Siniaková s Hradeckou sice jako první na turnaji dokázaly Australankám sebrat set, ale hned v úvodu rozhodující sady Siniaková neudržela podání, soupeřky se pak ujaly vedení 3:0 a už je nepustily.

Šesté nasazené Siniaková s Hradeckou sice jako první na turnaji dokázaly Australankám sebrat set, ale hned v úvodu rozhodující sady Siniaková neudržela podání, soupeřky se pak ujaly vedení 3:0 a už je nepustily.

Za stavu 1:4 se Hradecká musela na kurtu nechat ošetřit, ale ani po kratší pauze už se Češkám nepodařilo vrátit do zápasu.

Jediný nenasazený tým v semifinále si později vypracoval tři mečboly a napotřetí zápas ukončil. Pro Australanky to bude už čtvrté společné finále na turnajích grandslamu, ale žádné ještě nevyhrály.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme