Veselý je ve druhém kole Roland Garros, překvapil nasazeného Američana Socka

Tenista Jiří Veselý opět po třech letech zvládl první kolo French Open. V Paříži vyřadil čtrnáctého nasazeného Jacka Socka ve třech setech. V akci dnes budou ještě tři Češky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý

Jiří Veselý | Zdroj: ČTK

V souboji vrstevníků porazil 23letý Jiří Veselý o rok staršího Američana poprvé v kariéře. Ve čtvrtém vzájemném utkání ho do druhého grandslamového kola posunuly zvládnuté koncovky prvních dvou setů.

V obou dějstvích šel za stavu 5:5 čtrnáctý nasazený Jack Sock podávat, ale v ani jednom případě klíčový moment neustál a po dvou hodinách vedl rodák z Příbrami 2:0 na sety po dvou výhrách 7:5.

Rozhodující brejk celého zápasu přišel okamžitě na začátku třetího setu. Veselý opět sebral papírovému favoritovi zápasu podání a výhodu brejku si udržel až do proměněného mečbolu.

Po výhře 7:5, 7:5 a 6:3 postupuje Jiří Veselý podruhé v kariéře do druhého kola French Open, kde ho čeká Aljaž Bedene, slovinský rodák reprezentující Velkou Británii.

O postup do druhého kola dnes budou bojovat i tři české zástupkyně v ženském pavouku. Kateřina Siniaková bude hrát proti Rusce trénující v Praze Jekatěrině Alexandrovové, Lucie Šafářová nastoupí proti Paraguyace Cepedeové, Karolínu Plíškovou čeká Číňanka Čengová.

 

VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme