Víc oken, víc ložnic a lasagne. Plíšková vyměnila ubytování a chystá se na první zápas Wimbledonu

Je jednou z velkých favoritek turnaje, i když zrovna na Wimbledon zatím nemá ty nejlepší vzpomínky. Možná budoucí světová jednička Karolína Plíšková ještě v Londýně nikdy nepřešla přes druhé kolo a právě letos by chtěla nepříznivou statistiku zlomit. A mohlo by k tomu přispět i nové bydlení, které si česká hráčka na rozdíl od loňska pochvaluje.

Wimbledon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková | Zdroj: ČTK

„Vloni jsme měli hrozný a depresivní hotel. Když se vám nelíbí ani hotel, ani tenis, je to špatné," usmívá se Karolína Plíškové nejhorší možné kombinaci.

„Byl bez oken a já jsem nehrála úplně dobře, to taky nepomohlo a necítila jsem se dobře. Na fotkách to kolikrát vypadá jinak než ve skutečnosti," vysvětluje aktuální světová trojka.

'Šílenství, které se změnilo v pohádku.' Kvitovou ve Wimbledonu sleduje i lékař Kebrle

Číst článek

Možná se vám to při hledání ubytování také někdy stalo, že jste narazili na jiný hotel či dům, než byl ten na obrázku. A vypravit se na průzkum kolikrát dost dobře nejde. Tak aspoň hledat začali Karolína Plíšková a lidé, kteří s tím české tenistce pomáhají, o něco dřív než loni.

„Vybírali jsme trošku dřív. Není to lehké najít něco ideálního. Navíc tu mám hodně lidí, takže jsme potřebovali víc prostoru a víc ložnic. A taky, aby to bylo na nějaké dobré adrese, ne moc daleko na tenis," vysvětluje své požadavky.

Na kurty to má Karolína Plíšková ze svého pronajatého domku čtvrt hodinu chůzí, vyplétač raket a servisman Richard Šodek zvládá i dobře uvařit, což teď tenistka ocenila při návratu z vítězného turnaje z Eastbourne.

„Hodilo se to, protože v průběhu turnaje nebylo jídlo moc dobré. Udělal nám lasagne, ty se hned snědly. On připraví, co bych si řekla. Vaří výborně a já si po něm svíčková a podobná jídla chtít nebudu," směje se.

Ale jinak byly dojmy z Eastbourne jen pozitivní. A to, jak turnaj dopadl, teď povzbuzuje Karolínu Plíškovou i před úvodním zápasem ve Wimbledonu. „Povedl se titul, se kterým jsme nepočítali. Jeli jsme tam tak, abych si něco odehrála. Nakonec to vyšlo docela dobře," dodává Karolína Plíšková.

Aktuální světová jednička v živém virtuálním žebříčku, která vstoupí do travnatého grandslamu zápasem proti Rusce Rodinové.

Jaroslav Plašil, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme