Vondroušová na US Open končí, ve druhém kole nestačila na Rusku Kasatkinovou

Tenistka Markéta Vondroušová skončila na US Open stejně jako loni ve druhém kole. Stříbrná olympijská medailistka z Tokia prohrála v New Yorku s pětadvacátou nasazenou Darjou Kasatkinovou z Ruska 6:3, 4:6 a 4:6.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Markéta Vondroušová

Česká tenistka Markéta Vondroušová | Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE | Zdroj: Reuters

O postup do třetího kola bude třetí den turnaje hrát ještě Barbora Krejčíková. Letošní vítězka Roland Garros se utká s domácí Christinou McHaleovou.

Plíšková zvládla vstup do US Open i bez trenéra Bajina. ‚Jsme neustále v kontaktu,‘ ujistila česká tenistka

Číst článek

V prvním setu bylo utkání Vondroušové s Kasatkinovou za stavu 2:2 skoro na hodinu přerušeno kvůli dešti. Po návratu Češka při jedné z výměn podklouzla, spadla a odřela si pravé koleno. V dlouhých výměnách ale méně chybovala a od stavu 2:3 získala čtyři hry v řadě.

Ve druhé a třetí sadě se role obrátily, více kazila Vondroušová a většinou doháněla ztrátu. Druhou sadu rozhodl brejk z deváté hry.

V rozhodujícím třetím dějství levou rukou hrající sokolovská rodačka dokázala dvakrát smazat ztrátu podání, potřetí už se jí to nepovedlo.

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Osakaová (3-Jap.) - Danilovičová (Srb.) bez boje, Svitolinová (5-Ukr.) - Masarovová (Šp.) 6:2, 7:5, Muguruzaová (9-Šp.) - Petkovicová (Něm.) 6:4, 6:2, Halepová (12-Rum.) - Kučová (SR) 6:3, 6:1, Mertensová (15-Belg.) - Grammatikopuluová (Řec.) 6:2, 6:2, Džabúrová (20-Tun.) - Osoriová (Kol.) 6:0, 6:1, Kasatkinová (25-Rus.) - Vondroušová (ČR) 3:6, 6:4, 6:4, Azarenková (18-Běl.) - Paoliniová (It.) 6:3, 7:6 (7:1), Fernandezová (Kan.) - Kanepiová (Est.) 7:5, 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme