Vondroušová na French Open prošla do hlavní fáze, Hradecká finále kvalifikace nezvládla

Tenistka Markéta Vondroušová si zahraje hlavní turnaj na grandslamu v Paříži. V posledním utkání kvalifikace zdolala Rusku Blinkovovou 2:0 na sety. Naopak první kolo neabsolvuje Lucie Hradecká, která ve finále kvalifikace vypadla s Belgičankou Van Uytvanckovou.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž/Norimberk/Lyon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Sedmnáctiletou Vondroušovou čeká premiérová účast na grandslamu. Do hlavní fáze se prokousala přes tři kvalifikační kola. Ve finále porazila Rusku Blinkovovou 6:1 a 6:4. „Byl to můj sen a asi největší úspěch při mé první účasti na grandslamu," svěřila se Radiožurnálu Vondroušová.

Během kvalifikace neztratila ani jeden set. Postupně si poradila s Argentinkou Podoroskovou, Rakušankou Haasovou i zmiňovanou Ruskou. „Hrálo se mi dobře, ale poslední set s Blinkovovou už na mě padla nervozita z možného postupu," přiznala Vondroušová. V prvním kole turnaje ji čeká Amandine Hesseová, která dostala divokou kartu.

Blízko postupu do hlavní fáze French Open měla ve dvouhře také Lucie Hradecká. Finále kvalifikace ale nezvládla. S Belgičankou Van Uytvanckovou prohrála 4:6 a 3:6. Na Roland Garros ji ale čeká čtyřhra, ve které se představí po boku Kateřiny Siniakové.

Krejčíkovou čeká vůbec první finále, Berdycha letošní

Velkého úspěchu dosáhla na turnaji v Berlíně tenistka Barbora Krejčíková. V Norimberku porazila v semifinále Rumunku Cirsteaovou 2:1 na sety a zahraje si poprvé v kariéře finále na WTA Tour. Její soupeřkou bude Kiki Bertensová z Nizozemska.

Do boje o titul se jednadvacetiletá Krejčíková probojovala až z kvalifikace. V hlavní soutěži jí nejprve skrečovaly zápasy Rumunka Cadantuová a Němka Siegemundová. Ve čtvrtfinále odvrátila pět mečbolů proti další domácí tenistce Witthöftové.

Krejčíková je ve světovém žebříčku na 254. místě, ale už nyní je jisté, že se po turnaji v Německu posune minimálně o 112 míst. Možná i více, ale to se bude odvíjet od výsledku finále proti devatenácté hráčce světa Bertensové.

Své první finále v letošní sezoně si ve francouzském Lyonu zahraje Tomáš Berdych. Český tenista v semifinále vyřadil ve dvou setech nasazenou jedničku Milose Raonice. Jednalo se zároveň o první vítězství proti hráči z nejlepší desítky v aktuálním roce.

Nejlepší český tenista ve finále vyzve domácí nasazenou dvojku Jo-Wilfrieda Tsongu.

Kvalifikace na tenisový grandslamový turnaj French Open:
Ženy – 3. kolo:
Vondroušová (2-ČR) – Blinkovová (Rus.) 6:1, 6:4
Van Uytvancková (9-Bel.) – Hradecká (ČR) 6:4, 6:3

Tenisový turnaj žen v Norimberku (antuka, dotace 250 000 eur):
Dvouhra – semifinále:
Krejčíková (ČR) – Cirsteaová (Rum.) 6:4, 4:6, 6:0

Tenisový turnaj mužů v Lyonu (antuka, dotace 540 310 eur):
Dvouhra – semifinále:
Raonic (1-Kan.) – Berdych (3-ČR) 6:7 (5), 6:7 (2)

Jaroslav Plašil, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme