‚Vždycky je těžké hrát proti Češkám.‘ Wimbledon čeká česká bitva o titul v ženské čtyřhře

Šampionkou ženského deblu ve Wimbledonu bude minimálně jedna Češka. O titul se utkají Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou a Květa Peschkeová s Nicole Melicharovou, Američankou narozenou v Brně. Zápas přináší dopředu jistý úspěch pro český tenis, pro hráčky ale může být složitější. Třeba i kvůli komunikaci na kurtu.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicole Melicharová sice od malička vyrůstala ve Spojených státech, ale na její slovní zásobě to poznat není. Díky rodičům i příbuzným češtinu ovládá, což v sobotním finálovém zápase je i není výhodou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Deblistky se běžně na kurtu domlouvají, Když ale hrají Češky proti Češkám mají to tenistky složitější

„Budeme si muset dávat pozor, ale to ony taky, protože jim rozumíme,“ usmívá se Melicharová, která prozrazuje, jak se bude se svou spoluhráčkou na důležitých věcech domlouvat.

„Když dáme ruku za záda, tak by to neměly vidět a taky si dáváme ruku před pusu,“ popisuje pro Radiožurnál americká tenistka.

Signály a skryté posunky mohou být během sobotního zápasu důležitější než jindy. Češtině obvykle soupeřky nerozumějí, takže si mohou tenistky v klidu povídat. Jenže právě jen do té doby, než narazí na krajanky nebo stejné rodačky.

Česko bude mít vítězku wimbledonské čtyřhry, po Peschkeové do finále postoupily i Krejčíková se Siniakovou

Číst článek

„Vždycky jsou to jenom krátká slova, jestli chci hrát tam, nebo na druhou stranu. Pak taky jestli chci, aby spoluhráčka přeběhla. Když se nehraje proti českému páru, tak je to výborné, protože tam člověk může jenom tak narychlo něco říct,“ přiznává Květa Peschkeová.

„Když jsme spolu na lavičce a povídáme si, tak si zakrýváme pusu. Snažíme se to nějak odlehčit, protože je vždycky těžké hrát proti Češkám,“ říká Barbora Krejčíková.

S Kateřinou Siniakovou si začne povídat na kurtu v pozdních odpoledních a možná i večerních hodinách. Záleží, jak dlouhá bude předchozí část finálového programu.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme