‚Nebýt spokojená a chtít víc.‘ Květa Peschkeová se chystá na sedmé grandslamové semifinále ve čtyřhře

Prozrazovat věk u ženy není obvyklé, ale česká tenistka Květa Peschkeová je na ten svůj pyšná. Hlavně tedy na to, co v něm ještě na kurtech dokáže. I ve čtyřiceti třech letech může bojovat s nejlepšími deblistkami světa a teď ve Wimbledonu bude usilovat o postup do grandslamového finále.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Už několikrát chtěla skončit, ale v tomto roce ji to snad ani nemohlo napadnout. V lednu začala hrát s o devatenáct let mladší Američankou narozenou v Brně Nicole Melicharovou a byla to zřejmě šťastná volba.

Přehrát

00:00 / 00:00

Květa Peschkeová si zahraje s Nicole Melicharovou semifinále Wimbledonu. Přímo v Londýně s nimi mluvil Jaroslav Plašil

Na jaře spolu vyhrály turnaj v Praze, zlepšují se i na grandslamech. A teď jsou v semifinále na tom travnatém, na kterém Květa Peschkeová dosáhla v roce 2011 na titul.

„Byl to hezký rok, jsou to hezké vzpomínky,“ říká pro Radiožurnál Peschkeová a Nicole Melicharová vzpomíná, co v té době dělala.

„Mně bylo 17 let, trénovala jsem v Arizoně a nevím, jestli jsem hrála už v juniorské kategorii. To už je pár let zpátky,“ popisuje Melicharová.

Nyní už je tenistkou, která proplouvá mezi deblovou špičku a pomáhá Květě Peschkeové oddalovat myšlenky na konec kariéry.

„Nebýt spokojený a chtít víc a víc,“ představuje své motto tenistka, která mimo dalších úspěchů slavila také vítězství ve Fed Cupu, když tým Petr Pály vyhrál v roce 2011 v Moskvě.

Teď bude spolu s Melicharovou společně bojovat o postup do finále, o které budou o pár hodin později usilovat také další Češky, Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme