Peschkeová si počtvrté zahraje semifinále čtyřhry Wimbledonu, dál pokračují i Siniaková s Krejčíkovou

Květa Peschkeová s Nicole Melicharovou porazily Beguovou s Buzarnescovou 5:7, 6:4 a 6:4. Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková si poradily s Tatjanou Mariaovou a Heather Watsonovou 3:6, 7:6 a 6:4. Naopak Wimbledon skončil pro Lucii Šafářovou s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, které podlehly Gabriele Dabrowské a I-fan Sü 7:5, 4:6 a 2:6.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 17:05 11. 7. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková | Foto: Alessandra Tarantino | Zdroj: ČTK/AP

Českoamerická dvojice nevstoupila do utkání nejlépe, když první set prohrála kvůli jedinému brejku, který se Rumunkám povedlo získat při podání Peschkeové.

Kerbereová si o finále Wimbledonu zahraje s Ostapenkovou, Serenu Williamsovou čeká Görgesová

Číst článek

Po celý zbytek zápasu už si českoamerický pár udržel podání, naopak ten rumunský o něj dvakrát přišel, takže Peschkeová s Melicharovou vyhrály 5:7, 6:4 a 6:4.

Květa Peschkeová už jednu čtyřhru v All England Clubu vyhrála, v roce 2011 ji ovládla spolu s Katarinou Srebotnikovou ze Slovinska.

43letá Peschkeová se dala dohromady s Melicharovou na začátku letošní sezony. Na Australian Open a Roland Garros skončily ve třetím kole. Jediný titul spolu získaly na turnaji v Praze ve Stromovce.

V úvodu prvního setu si obě dvojice několikrát sebraly podání, ale rozhodující náskok si nakonec udržela německobritská dvojice Tatjana Mariaová, Heather Watsonová.

Ve druhé sadě si všechny čtyři tenistky držely servis a o jeho zisku pro jednu, nebo druhou stranu musel rozhodnout tiebrejk. Ten nakonec zvládly lépe Češky, takže utkání dospělo do třetího setu.

Až v jeho osmé hře se dostaly Krejčíková se Siniakovou do brejku, následně utkání ukončila Siniaková při svém podání a vítězky letošního Roland Garros tak vyhrály ve třech setech 3:6, 7:6 a 6:4.

Na kurtu číslo tři pak skoro v tu samou chvíli rozehrály čtvrtfinále Lucie Šafářova s Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Ty první set zvládly po jediném brejku v poměru 7:5. Ten druhý už ale začaly daleko hůře. Gabriela Dabrowská a I-fan Sü se dostaly do náskoku 3:0.

Ten stačil na zisk druhé sady. I na úvod té třetí se dostal kanadskočínský pár znovu do vedení, tentokrát 3:1. Pětinásobné grandslamové šampionky už se nedokázaly do zápasu vrátit a na Wimbledonu končí po prohře 7:5, 4:6 a 2:6.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 34 milionů liber):
Ženy:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová, Melicharová (12-ČR/USA) - Beguová, Buzarnescuová (15-Rum.) 5:7, 6:4, 6:4.

Junioři:
Dvouhra - 3. kolo:
Ceng Čchun-sin (1-Tchaj-wan) - Štyler (ČR) 6:2, 6:1.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme