‚Jsem šťastná, když můžu hrát na trávě.‘ Petra Kvitová rozehraje proti Sasnovičové svůj dvanáctý Wimbledon

Tenistka Petra Kvitová vstoupí zápasem proti Bělorusce Aljaksandře Sasnovičové do svého nejoblíbenějšího turnaje. Ve Wimbledonu získala už dvakrát titul, ale vztah k nejslavnějšímu grandslamu si musela postupně vybudovat.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová při tréninku před začátkem Wimbledonu

Petra Kvitová při tréninku před začátkem Wimbledonu | Foto: Tim Ireland | Zdroj: ČTK/AP

„Mně všichni říkali, že na trávě můžu hrát dobře, co si pamatuju, ale nikdy se to úplně nepotvrdilo tak, jak by asi všichni očekávali. Pak přišel zlomový rok 2010, kdy jsem tady uhrála semifinále a od té doby jsem tomu začala i já sama věřit a začala jsem to tady mít ráda,“ říká pro Radiožurnál Petra Kvitová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká tenistka má na Wimbledon ty nejlepší vzpomínky, vztah k tomuto grandslamu si ale budovala postupně. Přímo v Londýně s ní mluvil reportér Radiožurnálu Jaroslav Plašil

Nejvíc se to projevilo v letech 2011 a 2014, kdy ve Wimbledonu triumfovala.

„Ráda jsem to tady měla i předtím, jenom se to úplně neprojevilo. Můj první a jediný juniorský grandslam byl Wimbledon,“ přiznává Petra Kvitová před svou dvanáctou účasti na kurtech All England Clubu v součtu se zmíněným juniorským grandslamem.

„Na trávě jsem hrála teď nějaké dva týdny. Ráda na ní hraju, speciálně tady ve Wimbledonu. Přece jenom je to místo plné historie a je to jiné se vzpomínkami na ty dva roky, co jsem tady vyhrála. Jsem šťastná, když můžu hrát zase na trávě,“ popisuje česká tenistka.

A zvlášť po těžkých životních zkouškách, které musela v posledních letech zdolávat. I po předloňském přepadení a po operaci silně pořezané ruky, ale může hrát znovu tenis na té nejvyšší úrovni.

Od května minulého roku a svého návratu stihla vyhrát už šest turnajů, a teď touží po úspěchu na tom vůbec nejslavnějším.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme