Fotbal, nebo tenis. Fanoušky čeká těžký výběr, finále Wimbledonu a MS se rozehrají v podobný čas

Jsou případy, kdy to mohou mít sportovní fanoušci složitější. Fotbalisté Anglie budou hrát o účast v nedělním finále světového šampionátu a pokud se do něj na úkor Chorvatska probojují, mohou být o víkendu velkými konkurenty nejúspěšnějších tenistů ve Wimbledonu. Dokonce i těch vůbec nejslavnějších.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Je to 10 let, co se v památném wimbledonském finále utkali Roger Federer a Rafael Nadal, organizátoři zápas ještě před tímto turnajem zvlášť připomínali, a vzhledem k tomu, že teď oba tenisté hrají v Londýně skvěle, není vyloučeno, že si bitvu v neděli zopakují.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Anglie mohou ovlivnit, jak moc bude v Londýně sledované nedělní finále Wimbledonu.

Třeba někdejší šampionka Francouzka Marion Bartoliová by zřejmě byla nadšená, vždyť jde podle ní o největší tenisovou rivalitu, podobnou jako mají Ronaldo a Messi ve fotbale. A tak mohou být fanoušci extrémně šťastní, že ještě oba hráči dokážou bojovat o grandslamové tituly.

Finále Wimbledonu s Nadalem a Federerem by bylo tím nejkvalitnějším možným, vzhledem k postavení obou hráčů ve světovém žebříčku. Ale ať už v něm bude kdokoli, začne jen o dvě hodiny dříve než souboj o titul na světovém šampionátu fotbalistů v Rusku, a může být delší než zmíněné dvě hodiny.

Jiří Veselý na světovou jedničku v osmifinále Wimbledonu nestačil, s Nadalem prohrál ve třech setech

Číst článek

Jedna místní reportérka se Federera na tiskové konferenci zeptala, jestli se nebojí toho, že budou fanoušci na centrálním kurtu na telefonu sledovat fotbal, a jestli to neovlivní atmosféru finálového duelu. Ale Federer dotaz přesměroval k fotbalistům.

„Víc bych se bál toho, že bude mít světový šampionát problémy. Lidé se budou zajímat o dění ve Wimbledonu a hráči uslyší o každém bodu, wow, 0:15, 15:30. Hráči se budou dívat do davu a nebudou rozumět tomu, co se právě děje ve Wimbledonu,“ odpověděl na dotaz Federer.

„Tady vidíte, jak důležitý je Wimbledon pro mě a pro nás tady. Možná byste se mohli zeptat v Rusku, jak to vnímají, že se ve Wimbledonu bude hrát v ten samý čas,“ nepřipustil Roger Federer ani v žertu, že by jeho sport a slavný turnaj mohl ustoupit do pozadí.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme