Roger Federer končí na Wimbledonu ve čtvrtfinále, v pěti setech podlehl Kevinu Andersonovi

Osminásobný vítěz travnatého grandslamu prohrál po téměř čtyřech a půl hodinách hry s turnajovou osmičkou z Jihoafrické republiky 6:2, 7:6, 5:7, 4:6 a 11:13. Andersona čeká v semifinále lepší z dvojice Milos Raonic a John Isner.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcarský tenista mohl utkání ukončit ve třech setech. V tom třetím měl za stavu 5:4 mečbol, který ale Anderson dokázal odvrátit. Následně se jihoaftický tenista zvednul a sadu ovládl v tiebrejku.

Anderson se herně zvedl a celý vývoj zápasu dokázal zvrátit na svou stranu. Jihoafričan se dostal do druhého grandslamového semifinále v kariéře. V loňském roce si ho zahrál na US Open, kde pak ve finále podlehl Rafaelu Nadalovi.

„Na výhru nad Rogerem Federerem tady ve Wimbledonu budu vzpomínat do konce života,“ řekl Anderson.

V prvním středečním semifinále porazil Novak Djokovič Kei Nišikoriho 6:3, 3:6, 6:2 a 6:2. Na programu jsou v mužském singlu ještě dva zápasy. Milos Raonic vyzve Johna Isnera a Jaun Martín del Potro Rafaela Nadala.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme