Kvitová se na úvod Wimbledonu utká s Běloruskou Sasnovičovou, Strýcovou čeká bývalá světová dvojka

Celkem tři české tenistky jsou na Wimledonu mezi nasazenými. Dvojnásobná vítězka z All England Clubu Petra Kvitová bude v prvním kole hrát s Alexandrou Sasnovičovou z Běloruska. Barbora Strýcová se utká o postup s bývalou světovou dvojkou, Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. Karolína Plíšková bude bojovat o postup proti domácí Harriet Dartové.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na trávě v Birminghamu

Petra Kvitová na trávě v Birminghamu | Foto: Ed Sykes | Zdroj: agentura Reuters

Celkem tři české tenistky se dostaly mezi nasazené. Dvojnásobná Vítězka z All England Clubu Petra Kvitová bude jako turnajová osmička hrát o postup proti Bělorusce Alexandře Sasnovičové.

Plíšková bude wimbledonskou sedmičkou, Kvitová osmičkou. Mezi nasazenými je i Serena Williamsová

Číst článek

Karolína Plíšková se představí v roli sedmičky proti domácí Harriet Dartové. Barbora Strýcová pak jako turnajová třiadvacítka nastoupí proti Světlaně Kuzněcovové z Ruska.

V mužské části pavouku se představí z českých zástupců jenom Jiří Veselý. Ten se jako nenasazený utká s Němcem Florianem Mayerem. Jedničkou bude obhájce prvenství Roger Federer, který bude hrát s Dušanem Lajovićem ze Srbska.

Hodně diskutované bylo nasazení Sereny Williamsové. Ta je momentálně na 183. místě světového žebříčku, a tak by na Wimbledonu neměla být vůbec mezi 32 nejlepšími tenistkami. Organizátoři londýnského grandslamu se ale rozhodli ji nasadit jako 25. hráčku podle jejich předchozích výsledků na trávě.

To se nelíbilo slovenské tenistce Dominice Cibulkové, která se tak posunula mimo 32 nejlepších hráček na grandslamu a bude mít tím pádem těžší soupeřku pro první kolo.

„Nemyslím si, že je to správné. Podle mě to není fér, snažila jsem se a měla bych být nasazená,“ řekla pro BBC slovenská hráčka.

Williamsová se v úvodním zápase utká s Arantxou Rusovou z Nizozemska. Obhájkyni titulu Garbině Muguruzaové bude v prvním kole stát v cestě Britka Naomi Broadyová.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme