Účastníci Wimbledonu si stěžují na nebezpečný povrch. Kluzký trávník si už vyžádal dvě zranění

Tenisté a tenistky se na Wimbledonu podle svých slov potýkají s příliš kluzkým trávníkem. Na nepříjemném povrchu se v prvním kole londýnského grandslamu zranila Američanka Serena Williamsová či Francouz Adrian Mannarino, problémy na něm měla i česká tenistka Petra Kvitová.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová po zranění na Wimbledonu

Serena Williamsová po zranění na Wimbledonu | Foto: Kirsty Wigglesworth | Zdroj: ČTK / AP

Serena Williamsová opouštěla kurt v slzách. Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka  si při pádu zranila kotník a z Wimbledonu musela odstoupit. Podobný osud potkal Adriana Mannarina, který kvůli zranění kolene vzdal zápas s Rogerem Federerem. 

Serena Williamsová rekordní grandslamový titul opět nezíská, ve Wimbledonu v prvním kole skrečovala

Číst článek

Obě zranění mají stejný jmenovatel – kluzký povrch. Začíná zaznívat stále více hlasů, které tvrdí, že podmínky na Wimbledonu nejsou bezpečné.

Naposledy na ně na sociálních sítích upozornil tenista Andy Murray: „Pro Serenu to je zdrcující, centrální kurt je extrémně kluzký. Není jednoduché se tam pohybovat.“

I Roger Federer po nedohraném zápase přiznal, že manévrovat na kluzkém trávníku bylo těžké a musel být velmi opatrný. Jeho slova potvrdila i česká tenistka Petra Kvitová, která vypadla v prvním kole s Američankou Sloane Stephensovou. 

Brutal for @Serena Williams but centre court is extremely slippy out there. Not easy to move out there.

21:03 – 29. 06. 2021

1012 10873

Od začátku zápasu jsem se necítila na kurtu moc dobře, protože jsem cítila, že to klouže. Podvědomě jsem se asi trochu bála o kotník,“ přiznala Kvitová, která nedávno překonala zranění.

Kvitová se podvědomě bála o kotník, předčasného konce na svém oblíbeném Wimbledonu lituje

Číst článek

Oddíl All England Club, který tenisové dvorce Wimbledonu spravuje, se hájí, že standard trávníku se oproti minulým rokům nezměnil a byl dostatečně kontrolován.

„Počasí během prvních dvou dnů turnaje bylo nejdeštivější, které jsme za posledních deset let zažili. Proto musela být po dlouhou dobu na centrálním kurtu a na kurtu číslo jedna zavřená střecha,“ stojí v prohlášení.

Jak ale píše BBC, střecha sice ochrání před deštěm, ale čím déle je zavřená, o to větší vlhkost se na kurtu utvoří. Tráva je tak mokřejší a nepřirozeně kluzká.

Podle pořadatelů se trávník každým zápasem zpevňuje, postupně by se tak měl jeho stav přibližovat ideálnímu. Účastníkům grandslamu tak nezbývá nic jiného než hrát dál a dávat si velký pozor na svůj pohyb. 

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme