Plíšková kvůli nemoci v Dubaji končí. Krejčíková v českém souboji přešla přes Kvitovou do čtvrtfinále

Česká tenistka Karolína Plíšková končí na turnaji v Dubaji. Ve třetím kole sice porazila Anhelinu Kalininovou z Ukrajiny, čtvrtfinále proti světové jedničce Światekové ale neodehraje. Další čtvrtfinalistkou je Barbora Krejčíková, která v českém souboji porazil Petru Kvitovou. Karolína Muchová si poradila 6:1 a 6:4 s olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska.

Dubaj (Aktualizováno: 20:18 22. 2. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková do semifinále Australian Open nepostoupila

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Plíšková o zisku prvního setu rozhodla brejkem na 6:5 a podobný průběh měla i druhá sada. Bývalá světová jednička však při vlastním servisu nevyužila dva mečboly a Kalininová následně srovnala po výhře 8:6 v tie-breaku. Rozhodující set už byl v režii třicetileté Plíškové. 

Později ale organizátoři turnaje oznámili, že finalistka turnaje z roku 2015 čtvrtfinále neodehraje, z turnaje odstoupila kvůli viróze. Její soupeřka Iga Świateková tak postupují mezi nejlepší čtyři bez boje.

Krejčíková měla v duelu českých grandslamových šampionek od počátku navrch. Finalistka dubajského turnaje z roku 2021 šla rychle do vedení 4:0 a i přes jednu ztrátu podání si vedení pohlídala. Lépe začala i druhou sadu, v níž vítězce dubajského turnaje z roku 2013 dvakrát sebrala servis, a první vzájemný duel na okruhu WTA vyhrála za 75 minut.

O postup do semifinále se Krejčíková ve Spojených arabských emirátech utká s druhou nasazenou vítězkou letošního Australian Open Arynou Sabalenkovou z Běloruska.

Muchová si po jasně získaném prvním setu zkomplikovala zápas ztrátou podání za stavu 4:3. Někdejší 19. hráčka žebříčku ale okamžitě sebrala turnajové osmičce Bencicové servis a poté už utkání dopodávala.

O semifinále si šestadvacetiletá Češka zahraje s třetí nasazenou Jessicou Pegulaovou z USA. Mezi poslední čtveřici hráček Muchová, které aktuálně v žebříčku patří 112. příčka, na okruhu WTA naposledy postoupila v roce 2021 na Australian Open.

Tenisový turnaj žen v Dubaji

Dvouhra - 3. kolo:

Karolína Plíšková (ČR) - Kalininová (Ukr.) 7:5, 6:7 (6:8), 6:2, Pegulaová (3-USA) - Bogdanová (Rum.) 6:4, 6:3., Muchová (ČR) - Bencicová (8-Švýc.) 6:1, 6:4, Šwiateková (1-Pol.) - Samsonovová (14-Rus.) 6:1, 6:0, Keysová (USA) - Azarenková (15-Běl.) 6:2, 6:1., Sabalenková (2-Běl.) - Ostapenková (13-Lot.) 2:6, 6:1, 6:1, Gauffová (5-USA) - Rybakinová (9-Kaz.) bez boje, Krejčíková (ČR) - Kvitová (12-ČR) 6:3, 6:2.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme