Skvěle podávající Petra Kvitová postoupila na turnaji WTA v Madridu do čtvrtfinále

Tenistka Petra Kvitová dál kráčí na turnaji v Madridu za obhajobou titulu a drží letos antukovou neporazitelnost. I díky výbornému servisu si v osmifinále ve španělské metropoli poradila dvakrát 6:3 s Francouzkou Caroline Garciaovou a ve čtvrtfinále se utká s Nizozemkou Kiki Bertensovou.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová oslavuje postup do čtvrtfinále turnaje WTA v Miami

Tenistka Petra Kvitová oslavuje postup do čtvrtfinále turnaje WTA v Miami | Foto: Sergio Perez | Zdroj: Reuters

„Mám to tady ráda. Vyhrála jsem tu už třikrát, takže to je skoro jako můj druhý domov a cítím se tady dobře," řekla Kvitová v rozhovoru na kurtu po utkání dlouhém hodinu a čtvrt, ve kterém při svém servisu ztratila jen deset fiftýnů.

Tenistka Petra Kvitová dál vítězí na antuce. Na svém oblíbeném turnaji WTA v Madridu je v osmifinále

Číst článek

Garciavou zdolala Kvitová letos v Miami dvakrát 6:3 a stejným výsledkem skončil i zápas v Madridu, jejich první vzájemný na antuce. „Caroline tady loni hrála v semifinále, takže jsem byla připravena na všechno,“ řekla Kvitová po utkání.

Na kurtu působila soustředěně a prvním úderem naznačila, jak pevná bude na servisu. Duel začala esem a při svém podání dominovala. Jediný brejkbol za stavu 5:3 v první sadě odvrátila a ve druhé sadě přišla při podání jen o tři body.

Turnajová i světová dvojka Kvitová si poradila s Garciaovou popáté z osmi zápasů a bilanci s francouzskými protivnicemi si vylepšila na 22 výher a 11 porážek.

S Bertensovou se utká ve čtvrtek v duelu naplánovaném jako poslední na centrkurtu, nejdříve od 21:30. Nizozemku porazila před čtrnácti dny cestou za titulem ve Stuttgartu a především v loňském finále v Madridu. „Škoda, že se potkáváme už teď. Bylo by hezké si zopakovat finále, ale turnaj je silný,“ řekla Kvitová.

Kvitová může v případě zisku trofeje v Madridu slavit potřetí v kariéře na okruhu WTA Tour obhajobu titulu. Dosud to dokázala v New Havenu (2014-15) a v Birminghamu (2017-18).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme