Petra Kvitová vykročila za svým čtvrtým madridským titulem, Kateřina Siniaková v prvním kole vypadla

První překážku na cestě za čtvrtým titulem na oblíbeném turnaji v Madridu Petra Kvitová zdárně překonala. Druhá tenistka světového žebříčku porazila Američanku Sofii Keninovou 6:1, 6:4 a drží si stoprocentní letošní bilanci na antuce. Před týdnem totiž Kvitová vybojovala trofej ve Stuttgartu, již 27. v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová ve finále Australian Open neuspěla

Petra Kvitová | Foto: Lucy Nicholson | Zdroj: Reuters

Dvacetiletou Keninovou zdolala Kvitová podruhé, loni to bylo v Miami na betonu ve třech setech. Tentokrát si pomohla devíti esy a bodem ze servisu. Zápas ukončila po 77 minutách. Ve druhém kole se utká buď s krajankou Barborou Strýcovou, nebo s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou, jež má za sebou úspěšnou kvalifikaci.

Petra Kvitová je se dvěma tituly aktuálně nejúspěšnější tenistkou sezony

Číst článek

Madridský turnaj je pro devětadvacetiletou Češku nejúspěšnějším na okruhu WTA. Šampionkou se tam stala loni i v letech 2011 a 2015. Petra Kvitová je zatím nejúspěšnější tenistkou této sezony. Jako jediná totiž dokázala vyhrát dva tituly.

V sobotu nastoupila do prvního kola turnaje v Madridu také Kateřina Siniaková. Rodačka z Hradce Králové ale nezaskočila loňskou finalistku Kiki Bertensovou. Se sedmou nasazenou Nizozemkou prohrála 3:6, 2:6 a na turnaji tak skončila. Do Španělska se česká tenistka přesunula z pražského turnaje WTA ve Stromovce, kde postupem do čtvrtfinále alespoň na chvíli přerušila letošní singlové trápení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme