Tenistka Karolína Plíšková porazila Simonu Halepovou a bude hrát na turnaji WTA v Miami o titul

Karolína Plíšková si jako první česká tenistka zahraje na turnaji v Miami finále a může získat třináctý titul v kariéře. V semifinále dvakrát přerušeném deštěm porazila až po jedné hodině v noci Rumunku Simonu Halepovou 7:5, 6:1 a překazila jí návrat do čela světového žebříčku.

Tento článek je více než rok starý.

Miami (Aktualizováno: 13:30 29. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Patrick Hamilton | Zdroj: Reuters

Ve finále se pátá nasazená Plíšková utká s Australankou Ashleigh Bartyovou, se kterou má vyrovnanou bilanci 2:2. V případě výhry se stane světovou dvojkou.

Plíšková v prvním setu s Halepovou jako první v páté hře přišla o servis, ale vzápětí získala brejk zpět. „Začala jsem víc bojovat a hrát agresivněji,“ řekla.

Plíšková zvládla v Miami čtvrtfinálový souboj s Vondroušovou a čeká ji Halepová

Číst článek

Za stavu 3:3 a 15:40 při podání české tenistky bylo utkání poprvé kvůli vydatnému dešti přerušeno. Po návratu sice Plíšková udělala dvojchybu a prohrávala 3:5, ale od té doby kralovala. Přestala skoro chybovat a vyhrála devět gamů v řadě.

Za stavu 7:5 a 5:0 přišla další průtrž mračen a hráčky musely pár minut před půlnocí znovu do šaten. Před prázdné ochozy se vrátily po jedné hodině v noci. Halepová sice odvrátila „kanára“, ale Plíšková duel při svém podání ukončila.

„Nebylo to snadné, protože se to natahovalo. Počasí v Miami se rychle mění, ale udržela jsem koncentraci,“ řekla Plíšková po své třetí výhře nad Halepovou, se kterou si mírně vylepšila bilanci na 3:7.

„Druhý set jsem odehrála skvěle. Simona mohla být trochu lepší, ale možná byla frustrovaná z koncovky první sady,“ řekla Plíšková na tiskové konferenci po zápase, ve kterém měla 23 vítězných úderů a 16 nevynucených chyb. Připsala si už 21. výhru v sezoně, což je nejvíc ze všech tenistek. „Když vyhráváte, sebevědomí roste a skvěle vidím míč, aniž bych na to myslela,“ řekla.

V letošní sezoně se už sedmadvacetiletá Plíšková radovala z vavřínu na lednovém turnaji v Brisbane. Může se nyní stát první českou vítězkou turnaje v Miami. Ten sice při jeho premiéře v roce 1985 vyhrála Martina Navrátilová, ale tehdy už reprezentovala USA. 

Od Bartyové očekává Plíšková ve finále aktivnější hru, než jakou předváděly její dosavadní soupeřky na turnaji. „Taky se snaží míče zabíjet, hraje čopovaný bekhend, dobré podání, pohyb a cit pro hru. Tentokrát to nebude jenom o mně, ale vím, že ji dokážu porazit,“ řekla Plíšková. Bartyová, která ve čtvrtfinále vyřadila Petru Kvitovou, se díky výsledku v Miami poprvé posune do světové desítky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme