Markéta Vondroušová porazila na turnaji WTA v Římě Barboru Strýcovou. Karolína Plíšková je v osmifinále

V prvním kole elitního turnaje zvládla Markéta Vondroušová české derby a Barboru Strýcovou porazila i počtvrté v kariéře. Třiatřicetiletá Strýcová sice o čtrnáct let mladší krajance dokázala poprvé vzít set, nakonec ale prohrála 6:1, 4:6, 6:7. Karolína Plíšková postoupila na antukovém turnaji v Římě do osmifinále. Čtvrtá nasazená tenistka porazila ve druhém kole Australanku Ajlu Tomljanovicovou dvakrát 6:3.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Řím (Aktualizováno: 19:55 14. 5. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Zdroj: Reuters

Devatenáctiletá Vondroušová se na kurty vrátila po dvoutýdenní zdravotní pauze od finálové účasti v Istanbulu. První set ztratila hladce za půl hodiny, postupně se ale rozehrála a vynutila si třetí sadu. V ní měla blízko k prvnímu úspěchu ve vzájemných duelech Strýcová. Ani vedení 5:2 jí ale nestačilo a po více než dvou a půl hodinách duel v tie-breaku ztratila. 

Strýcová získala v Madridu druhý deblový titul v sezoně a nově bude ve čtyřhře světovou trojkou

Číst článek

„Nakonec jsem byla o kousek ne lepší, ale šťastnější,“ uvedla Vondroušová. „Bára hrála fantasticky, ani já jsem nehrála vůbec špatně. Ale v prvním setu mi toho moc nedovolila. Tentokrát jsem hlavně bojovala a věřila, že to dokážu otočit,“ řekla vítězka. Vítězka Vondroušová se ve druhém kole utká se světovou dvojkou Simonou Halepovou z Rumunska. 

Strýcová vypadla i na druhém přípravném turnaji před Roland Garros ve dvouhře hned v prvním kole. Minulý týden v Madridu si ale spravila chuť ve čtyřhře, v níž získala spolu se Sie Šu-wej titul a v žebříčku WTA se vyšvihla na místo světové deblové trojky.

Karolína Plíšková bude hrát o postup do čtvrtfinále, kterým by vyrovnala své zdejší maximum z roku 2017, s vítězkou amerického duelu mezi Madison Keysovou a Sofií Keninovou.

Plíšková v prvním setu těžila z nepřesností soupeřky, která za celý zápas nasbírala 31 nevynucených chyb, a za 37 minut ho získala 6:3. Ve druhé sadě se rychle ujala vedení 4:0 a utkání už nepustila, přestože Tomljanovicová v závěru ještě jednou zabrala a dokázala se dotáhnout na 3:4. Otočit skóre už ale nezvládla.

Serena Williamsová odstoupila

Z turnaje odstoupila americká hvězda Serena Williamsová, jež musela kvůli zranění levého kolena vzdát středeční sesterský souboj druhého kola s Venus. Sedmatřicetiletá bývalá světová jednička v pondělí zvládla návrat po téměř dvouměsíční herní pauze proti kvalifikantce Rebecce Petersonové, ale nakonec ze zdravotních důvodů soutěž předčasně opustila podobně jako na předchozích dvou turnajích v březnu v Indian Wells a Miami. Od čtvrtfinálové účasti na Australian Open odehrála jen tři celé zápasy.

V mužské dvouhře nezvládl generálku na French Open čtvrtý nasazený Alexander Zverev. Německý vítěz turnaje z roku 2017 prohrál svůj vstupní zápas ve druhém kole s domácím Matteem Berrettinim dvakrát 5:7 a neobhájí finálovou účast z předchozích dvou let. Vypadl i nový svěřenec Radka Štěpánka Grigor Dimitrov z Bulharska. V úvodním kole porazil bývalou světovou trojku ve třech setech německý soupeř Jan-Lennard Struff.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme