Z Češek postoupila v Indian Wells dál jenom Karolína Plíšková, končí Kristýna Plíšková a Barbora Strýcová

V Indian Wells slaví postup do dalšího kola Karolína Plíšková po výhře nad Rumunkou Irinou-Camelii Beguovou 7:6 a 6:1. Naopak její dvojče Kristýna nestačila na Simone Halepovou 4:6 a 4:6. Prohrála i Barbora Strýcová, která podlehla Petře Martičové 5:7 a 4:6.

Tento článek je více než rok starý.

Indian Wells / USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Plíšková.

Česká tenistka Karolína Plíšková. | Foto: Dita Alangkara | Zdroj: AP

Kristýna Plíšková začala v utkání proti současné světové jedničce víc než dobře, když vedla v prvním setu nejdříve 2:0 a následně 3:1. Rumunka ale dokázala vývoj první sady zvrátit a získala ji ve svůj prospěch 6:4.

Petra Kvitová vyhrála třísetovou bitvu s Putincevovou, dál postupuje i Markéta Vondroušová

Číst článek

V té druhé získala Halepová náskok dvou brejků a vedení 3:0. Česká hráčka ale ještě dokázala srovnat, ale v sedmé hře si prohrála Plíšková po šesté v řadě své podání a Halepová už zbytek zápasu zvládla dopodávat.

Dvojče Kristýny Karolína se také utkala s rumunskou soupeřkou, Irinou-Camelii Beguovou. I tak ale současná světová pětka prohrávala v prvním setu už 0:5.

V tu chvíli se však obraz hry velmi změnil. Rumunská tenistka začala daleko více chybovat a naopak Plíšková získala velkou porci fiftýnu po vítězných úderech. První set dospěl do tiebrejku, který lépe zvládla česká tenistka.

V tom druhém už byla jednoznačně lepší Češka, když se ujala vedení už 4:0 a následně zápas dovedla do vítězného konce.

Také favoritkou ve svém zápase byla i Barbora Strýcová, která stála proti Chorvatce Petře Martičové. Česká hráčka se dopouštěla nezvyklého množství nevynucených chyb a to jí také stálo zápas.

Plzeňská rodačka podlehla Chorvatce 5:7 a 4:6. Strýcová si ale může ještě spravit chuť ve čtyřhře, kterou hraje s Tchajwankou Su-Wei Hsieh. Tam je čeká v pondělí souboj s tchajwanskou dvojicí Latisha Chan, Hao-Ching Chan.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme