Za těhotnou Serenu nemůžu, odráží pochybování o cestě na tenisový trůn Plíšková

Nová vládkyně žebříčku WTA rozhodně nebude počítat body, které potřebuje k udržení křesla tenisové jedničky. Naopak chce se zlepšovat, aby se udržela co nejdéle na vrcholu. Negativní komentáře rozhodně neřeší a ze svého úspěchu má radost.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová světová jednička Karolína Plíšková

Nová světová jednička Karolína Plíšková | Zdroj: ČTK

„Zatím jsem Prahou neprocházela. Jenom v noci,“ říká se smíchem pro Radiožurnál Karolína Plíšková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karolína Plíšková nejen k pozici světové jedničky

Naráží tak na páteční oslavu svého svátku i posunu na tenisový trůn, kdy slavila se sestrou Kristýnou a partou přátel včetně hokejisty Davida Pastrňáka. Jestli tedy někde visí třeba billboardy oslavující první světovou jedničku s českým pasem, to si nevšimla.

„Já jsem se ještě nikde neviděla. Ale samozřejmě to bude určitě hezký. Jsem tady bohužel jenom do pondělí, ale jestli to někde uvidím, tak budu mít radost,“ těší se nová vládkyně žebříčku WTA.

Karolína Plíšková. Cesta z Loun na tenisový trůn

Číst článek

Pokud by vítězka tří letošních turnajů zabrousila na sociální sítě nebo do internetových diskusí, zjistila by, že spousta jejích krajanů ji jako světovou jedničku zpochybňuje. Nevyhrála grandslamový turnaj, pomohla jí zaváhání soupeřek a těhotenství Američanky Sereny Williamsové.

„Samozřejmě si tím nebudu kazit radost. Stejně bych to nijak neovlivnila. Tímhle já se nebudu nijak zaobírat. Serena je těhotná a za to já nemůžu, takže spousta věcí se sešla. I to, že některé holky body obhajovaly, ale i úspěchů jsem měla letos docela dost. Dostala jsem se tam, takže z toho budu mít radost a nebudu řešit, co někdo řekne,“ odmítá případné kritiky tenistka.

Utápět se v radosti ale Karolína Plíšková také nechce. Nebude aktualizovat donekonečna webové stránky WTA, než se v pondělí uvidí na prvním místě. Neplánuje ani počítat body, které potřebuje, aby se na výsluní udržela. Místo toho chce radši dál tvrdě pracovat.

Photo shooting #1

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova),

„Myslím si, že je stále co zlepšovat. Určitě nebudeme brát jako uspokojení to, že jsem se posunula na tu jedničku. Navíc Halepová i Kerberová na mě obě mají jenom pár bodů. Můžou mě lehce přeskočit. Budu záležet i na dalších turnajích. Chtěla bych tam co nejdéle zůstat,“ věří česká hráčka.

Už v pondělí odletí na týdenní kondiční přípravu do Monaka, pak ji čeká herní trénink s koučem Davidem Kotyzou a potom už vyrazí na americkou šňůru. Během ní bude obhajovat vítězství v Cincinnati a finále US Open. Právě v New Yorku by si ráda splnila druhý ze svých životních snů, vyhrát grandslamový titul.

Jan Suchan, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme